На ски в България? Изненадващото изкушение на Балканите. Това пише

...
На ски в България? Изненадващото изкушение на Балканите. Това пише
Коментари Харесай

The New York Times с невероятен материал за България

На ски в България? Изненадващото прелъщение на Балканите. Това написа американският вестник The New York Times.

Едно от специфичните неща за долината на Черни Искър, в сянката на Рила планина в България, е популацията на щъркели, които се спускат върху нея всяка пролет. Те се виждат елементарно освен тъй като са големи и необикновени, само че и тъй като не поставят никакви старания да замаскират гнездата си.

В доста от най-високите точки в дребното село Говедарци, както на църковната камбанария и върху уличните стълбове, щъркелите построяват големи домове, където отглеждат своите дребни.

Само няколко часа със аероплан от множеството градове в Европа, плюс към час по пътя на юг от столицата на София ви води до това елементарно пренебрежимо кътче на Европейския съюз, където щъркелите не са единствената атракция, написа още американското издание, представено от Фокус.

В тези селца, сгушени под най-високите върхове на Балканите, фермерите са по-склонни да се придвижват на спонтанни конски каруци, в сравнение с с колите, а дребното земеделие доминира - по дифолт биологично.



Отидете в планината и ще достигнете Боровец, споделя създателят от The New York Times,, един от най-хубавите ски курорти в България, както и термални бани, горещи извори, а през лятото километри планинско колоездене, конна езда и пешеходни пътеки.

Всички парцели в близост се оферират на извънредно ниски цени (както всичко останало в страната).

Има живописни части земя с панорама за милиони долари, остарели селски къщи, нуждаещи се от ремонт, както и жилища до ски лифтовете.

Не бива да се не помни, че България има някои от най-бързите оптични интернет връзки в Европа.

Самоков е главният град в този регион. Разположен е при започване на дълга, висока низина на север, където се простира пътят към София, преди да се спусне към столицата през борова гора и около поредност от язовири.

Боровец и неговият ски курорт са на малко разстояние от Самоков. Река Искър тече тук от върховете на Рила и се влива в Дунав на няколкостотин благи на север.

След това в публикацията се привеждат редица образци за преференциални покупко-продажби с недвижими парцели, закупени от чужденци, които дефинират природата в региона като неповторима, а локалните хора като доста положителни.

Накрая създателят на публикацията предлага на хората, които са я прочели да дойдат на място и да се убедят в думите му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР