На щандовете в големите търговски обекти можем да открием стоки

...
На щандовете в големите търговски обекти можем да открием стоки
Коментари Харесай

Измамни търговци заливат с фалшива стока социалните мрежи

 На щандовете в огромните търговски обекти можем да открием артикули на едни от най-големите международни производители. Все по-чести обаче са опитите до пазара да доближат подправени артикули, сочи репортаж на Нова телевизия.  Само през м.г. от Агенция " Митници " са задържали близо 3 млн. продукта. Сред тях максимален дял имат облеклата и текстилните произведения. В топ 5 на фалшификатите влизат още обувките, козметиката и играчките.

Бутикови маркови облекла на огромни международни производители. На атрактивната оферта във фейсбук група за продажби попада Мариана Борисова от Горна Оряховица. И поръчва елегантно яке. При отварянето на пратката обаче остава неприятно сюрпризирана. 

" В последна сметка получих една камара парцали. Говорим за цялостни парцали с дупки, просто си проличава, че това са от някой склад за облекла втора, трета приложимост – нямам визия ", споделя тя. Подобни сигнали от консуматори, пазарували маркови артикули от обществените мрежи, безусловно заливат форумите в интернет. Групите непрестанно сменят имената си. А обещанията постоянно са за маркови облекла и обувки. В някои от случаите стоките дошли даже мръсни и употребявани. 

Опитите дрехи-менте да се оферират през интернет стават от ден на ден. Тъй като там контролът е стеснен. Особено - в групи в обществените мрежи или платформи за безвъзмездни разгласи, безапелационни са специалистите. Показваме офертата с истинския състезателен екип с петна и недостатъци на Велизар Соколов, който пази правата на едни от най-големите марки при облеклата и обувките. " Очевидно има цялостно разминаване – освен като модел, само че и като качество – на фотография наподобяват постоянно доста по-красиви и доста по-добре ", споделя Велизар Соколов – специалист по отбрана на интелектуална благосъстоятелност. В интернет оригиналите се продават главно в формалните уеб сайтове на производителя.

А предлагането им през фейсжук групи е по-скоро изключение. И то при строги правила, безапелационни са специалистите. Разпознаването на ментетата в интернет е съвсем невероятно. Тъй като фалшификаторите постоянно употребяват крадени фотоси и подвеждаща информация. Често репликите въобще даже нямат аналог в формалните каталози на производителя. Единствен вид е пострадалите да потърсят помощ от полицията. При дребни суми обаче и там отбраната ни не е сигурна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР