На шест етажа в НДК властва Нейно Величество КнигатаВ разгара

...
На шест етажа в НДК властва Нейно Величество КнигатаВ разгара
Коментари Харесай

На шест етажа в НДК властва Нейно Величество Книгата

На шест етажа в НДК господства Нейно Величество Книгата
В разгара на предколедното извършване на покупки какъв по-хубав подарък да изберем за безценен човек от книгата. Безброй заглавия всеки може да открие на Международния панаир на книгата в НДК.

Най-мащабното събитие, обвързвано със модерна литература и книгоиздаване, Софийски интернационален панаир на книгата, тази година се организира под мотото „ Четири страни-един език “. 46-ия Софийски интернационален панаир на книгата и 6-ия Софийски интернационален книжовен фестивал започнаха под съпровода на Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Шест дни на шест етажа в НДК ще господства Нейно Величество Книгата. Акцент е литературата на Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн.
 Илияна Йотова участва на откриването Илияна Йотова участва на откриването / БГНЕС
„ Книгата е най-високото затруднение пред вилнеещото зло на незнанието и бездуховността. Тя е врата, която в никакъв случай няма да се отвори пред тях. Забранявана и отричана в разнообразни времена, книгата през днешния ден е по-жива и нужна от всеки път. Ние, хората, изпитваме все по-голяма жадност за допир с нея, съобщи при откриването по-рано през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя съобщи, че с помощта на писаното слово се раждат личностите, идентичността на народите и обществата. „ Писмеността и словото построиха и опазиха човешките цивилизации “, уточни вицепрезидентът и цитира пророческите и мъдри думи на първоучителя Константин-Кирил Философ от „ Проглас към евангелието “: Голи са без книги всички нации.

На разположение на посетителите в НДК са 160 изложбени щанда на 6 равнища. Отстъпките варират от 10 до 50%.

Събитията не престават до 16 декември – от 10.00 до 20.00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР