На сезон 2019/20 ще му липсва спортна почтеност, ако бъде

...
На сезон 2019/20 ще му липсва спортна почтеност, ако бъде
Коментари Харесай

Последният в Чемпиъншип с остра позиция: Изпращането в долна дивизия ще е незаконно и нечестно

На сезон 2019/20 ще му липсва спортна честност, в случай че бъде приключен. Това обявиха от британския футболен клуб Барнзли, който се намира на дъното в Чемпиъншип. Второто равнище на футбола в Англия се възобновява на 20 юни, а редица от клубовете останаха сюрпризирани от решението на Английската футболна лига, което идва три месеца след прекъсването на шампионата поради пандемията от COVID-19.

"Ако сезон 2019/20 бъде приключен, той бъде изпълнен с неналичието на спортна честност ", показаха от Барнзли. "Някои клубове имат доста по-небалансирани сформира, по отношение на други, защото трябваше предварително да освободят част от футболистите си. Някои тимове ще изгубят домакинското си преимущество поради мачовете пред празни трибуни.

Това важи с най-голяма степен за локалните дербита и ще донесе огромни загуби от пропуснатите изгоди. Така тези клубове непочтено и нелегално ще бъдат изпратени в по-долна дивизия, което би сложило спомагателна неизясненост върху съществуването им ", споделиха още от Барнзли и допълниха, че тимовете, които ще изпаднат, би трябвало да получат еднократна финансова помощ, с цел да покрият загубите от телевизионни права. От Куинс Парк Рейнджърс също се възпротивиха на концепцията на Английската футболна лига за обновяване на сезона.
Чемпиъншип 38 кръг, събота 14 март  КПР 17:00  Барнзли
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР