На сайта на Софийския апелативен съд беше качено определението, с

...
На сайта на Софийския апелативен съд беше качено определението, с
Коментари Харесай

Полфрийман се е поправил, така обобщава мотивите си за освобождаване съдът


На уеб страницата на Софийския апелативен съд беше качено определението, с което килърът Джок Полфрийман беше освободен предварително от пандиза.

Решението на тричленен състав на съда с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева пристигна изненадващо след тъжба против отхвърли на градския съд да извърши молбата на австралиеца.

Софийският апелативен съд (САС) пусна килъра Джок Полфрийман, който умъртви в центъра на София студента Андрей Монов.

Джок Полфийман беше наказан за убийството на студента Андрей Монов и изтърпяваше 20 годишна присъда за убийството през зимата на 2007г.

Мотивите на апелативните съдии: Поправил се е!

Според претекстовете на Апелативния съд, Полфрийман е изтърпял повече от половината си присъда, през последните 2 години държанието му е било без упрек. Изплатил е половината от компенсацията на фамилията.

"Конкретните доказателства по делото откриват данни за поправянето на наказания, които дефинират по-нататъшния му престой в пандиза като непростим от позиция на законната нужда от реализиране на задачите на наказването, доколкото във връзка с него те към този момент следва да се одобряват за сполучливо реализирани” – това е тезата на апелативния съд, оповестена на страницата на институцията.

Съдебният състав акцентира, че, по силата на закона, Полфрийман се води ненаказан за осъществени нарушавания в пандиза, тъй като наказванията може да се заличават, в това число – поради награди. Някои от наказванията пък са от преди привеждането в осъществяване на присъдата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР