На съвместна пресконференция днес министърът на Образованието, г-н Красимир Вълчев

...
На съвместна пресконференция днес министърът на Образованието, г-н Красимир Вълчев
Коментари Харесай

Как се създава нация от мечтатели и иноватори?

На взаимна конференция през днешния ден министърът на Образованието, господин Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила, ръководителят на съвета на ректорите - професор Любен Тотев, ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки в Република България - Яна Вангелова и ръководителят на фондация Webit - господин Пламен Русев оповестиха за плана Webit.X. Събитието ще се организира на 27 юни в зала Арена Армеец Застрахователно акционерно сдружение “Армеец” е учредено на 9-и... към профила от 19:00 часа и ще бъде предопределено за дейни и изявени възпитаници, и студенти с висок триумф.

Дискутираната самодейност има за цел да избере над 5000 младежи, представляващи цвета на България на възраст сред 16 и 23 години и да ги допре до бъдещето като им даде опция за непосредствен контакт с някои от най-големите модерни софтуерни изобретения. С безвъзмезден достъп те ще могат да срещнат хуманоидния робот с поданство - София, лична летателна система Iron Man - велосипеда на бъдещето, киборг - симбиоза сред човек и машина - “бъдещите усъвършенствани хора” и доста други.



Проектът ще бъде проведен и финансиран от фондация Webit. Партньори са Министерството на Образованието, което ще избере и награди най-трудолюбивите и сполучливи възпитаници на България, Министерството на Младежта и Спорта, което подкрепя плана логистично, Националният Съвет на Ректорите и Националните Студентски Съвети, които ще подберат най-хубавите и сполучливи студенти от страната, а патрон на плана е Кметът на София.



“Ние в Webit знаем, че не можем да накараме принудително някой да направи нещо за своето бъдеще, само че имаме вяра, че можем да го вдъхновим да мечтае и по този начин да направи своя живот и живота на доста други хора по-добър! Ето за това взехме решение да създадем този план - с цел да вдъхновим бъдещето на България и сме признателни, че не сме сами и имаме поддръжката на нашите партньори” споделя ръководителя на Webit, Пламен Русев.

“Аз се надявам, че ще вдъхновим и мотивираме доста младежи да мечтаят и да бъдат самодейни в основаването на бъдещето си, тъй като то принадлежи на образованите хора, които имат цифрови умения” споделя Министър Вълчев.

За спомагателна информация, посетете: www.webit.bg/x
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР