На съвместен брифинг с еврокомисаря по разширяването, премиерът Кирил Петков

...
На съвместен брифинг с еврокомисаря по разширяването, премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков: Не е вярно, че правителството има две външни политики

На взаимен брифинг с еврокомисаря по разширението, министър председателят Кирил Петков съобщи, че България има 3 ясни критерия към Северна Македония. Той отхвърли, че държавното управление води 2 външни политики - обвиняване, отправено от външния министър в оставка Теодора Генчовска.

" Чувам погрешни изказвания, че българското държавно управление имало две външни политики. България има три ясни условия, с цел да имаме напредък по тематиката Северна Македония. Първо, съблюдаване на рамковата позиция, призната от българския парламент, включване на българите в Северна Македония в Конституцията им и трето - да се извършва договорът за добросъседство, съобщи на брифинг Кирил Петков. Радвам се, че с Вархей имахме градивен диалог и работим дружно да забележим дали е допустимо Европейски Съюз да бъде поръчител за тези три условия, сподели Петков.

В Министерския съвет се организира брифинг след срещата на министър-председателя Кирил Петков с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи.

Комисарят е на малко работно посещаване в България през днешния ден.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР