На съвместен брифинг на Софийската градска прокуратура и Столичната дирекция

...
На съвместен брифинг на Софийската градска прокуратура и Столичната дирекция
Коментари Харесай

За заровените седем тела в гора край София има задържан

На взаимен брифинг на Софийската градска прокуратура и Столичната дирекция на вътрешните работи стана ясно, че откритите край Банкя заровени седем тела са на три дами и четирима мъже. След направени аутопсии е открита самоличността единствено на един от мъжете. Той бил възрастен и живеел в Банкя чартърен. Починал през януари тази година в болнично заведение. Мъжът не поддържал контакт с двамата си синове. Те свидетелствали, че след гибелта на татко им платили на арестувания 1000 лева, с цел да кремира тялото. Получили и урна.

Прокурорът в СГП Десислава Петрова акцентира, че по нито едно от откритите тела няма следи от насилствена гибел.

Сигнал за открити гробове в околност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от локален гражданин. Преди няколко години имаше сходен случай в приют в региона на Банкя.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че по случая има арестуван - 51-годишен траурен сътрудник с букви Г. Е., който е осъждан и преди. По първични данни той правил погребенията, вместо да кремира покойниците. Повдигнато му е обвиняване и е арестуван за период до 72 часа. Предстои в четвъртък да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ". Г. Е. обаче не се признава за отговорен и твърди, че е станала неточност, споделиха от прокуратурата.

По-рано се появи неофициална информация, съгласно която арестуваният е признал за 50 заровени тела край бунище, покрай гробищен парк.

Текат следствени дейности, формирано е и досъдебно произвеждане за машинация. До гробищата е паркиран бус на траурната организация, в която арестуваният мъж работил.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР