На съвместен брифинг миналата седмица върховният представител по външната политика

...
На съвместен брифинг миналата седмица върховният представител по външната политика
Коментари Харесай

Проф. Нели Огнянова: Какво ни каза ЕК за фалшивите новини за Covid?

На взаимен брифинг предходната седмица висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и еврокомисарят за прозрачността и полезностите Вера Йоурова показаха образци за дезинформация, свързани с разпространяването на ковид.
“Да забележим какво ни споделя комисията в това известие от 10 юни, то е доста забавно. Започва с взор върху тъй наречените “инфодемия “. Оказва се, че ние сме в обстановка, в която има свръхпроизводство на информация, голямо количество информация се популяризира, това включва и клюки, и тайни теории, а те водят до комплициране и съмнение в ограниченията, които се взимат “, сподели пред БНР проф. Нели Огнянова, специалист по медийно право и добави:

“Посочва се още, че в този интервал има измами на потребителите, има подвеждаща реклама за чудодейни средства, има всичко това, което вие казвате, че се установи в проучването на Тренд “.

“Комисията се занимава освен с краткосрочните ограничения, в действителност в това известие се вижда и вероятността, приказва се и за един по-широк метод към дезинформацията и по-широк метод за подсилване на ролята на медиите в общия проект за подсилване на европейската народна власт “, уточни проф. Огнянова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР