На Съвета на Европейския съюз седем страни-членки са били против

...
На Съвета на Европейския съюз седем страни-членки са били против
Коментари Харесай

България не е гласувала ``въздържала се`` за започване на преговори за членство на Македония в ЕС

На Съвета на Европейския съюз седем страни-членки са били срещу започване на присъединителни договаряния с Македония и Албания, твърди скопското електронно издание „ 24 Инфо “.

Това са Франция, Холандия, Германия, Дания, Люксембург, Белгия и Испания. Дванадесет членки са били за започване на договаряния със Скопие, това са: Полша, Унгария, Словакия, Чешката република, Италия, Словения, Хърватия, България, Румъния, Естония, Литва и Латвия.

Въздържали са се Гърция и другите, заяви някогашният външен министър на Македония и народен представител от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошовски в „ Туитър “. В голям брой български медии обаче се появи новината, че Милошовски е присъединил и България към страните, които са се въздържали, в това число авторитетни издания като Труд и организация Фокус. Проверка в електронното издание 24 инфо от Македония обаче се потвърждава точният откъс на Милошовски, който показва изрично, че България е подкрепила старта на договарянията със Северна Македония.

Страните-членки на Европейски Съюз ще обсъдят въпроса още веднъж през октомври 2019 година. “Потвърждавайки заключенията от 26 юни 2018 година, Съветът мощно приветства невижданото историческото Преспанско съглашение и отбелязва рекомендацията на Европейската комисия да стартира договаряния за присъединение с Република Северна Македония въз основа на позитивна оценка и постигнатия прогрес в осъществяването на изискванията избрани от Съвета. Като се има поради лимитираното време и значимостта на въпроса, Съветът ще се върне, с цел да реализира ясно и сериозно решение допустимо най-скоро, не по-късно от октомври 2019 година “, се споделя в последната версия на заключението за Северна Македония. С изключение на Преспанския контракт, заключението за Албания е тъкмо същото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР