На САЩ ще им отнеме години да прехвърлят главното си

...
На САЩ ще им отнеме години да прехвърлят главното си
Коментари Харесай

Предислоцирането на силите на САЩ в Европа ще отнеме време и ще струва скъпо

На Съединени американски щати ще им отнеме години да трансферират основното си командване в Европа от Германия към щабквартирата на НАТО в Белгия, а обновяването на инфраструктурата ще е скъпо, считат трима някогашни високопоставени публични представители, представени от Ройтерс.

Въпреки безпокойството, че оповестеното в сряда решение е политически стимулирано, те споделиха пред организацията, че от стратегическа позиция има прочут смисъл в това деяние, тъй като американското военно наличие в Европа има потребност да бъде направено " по-ефективно и по-рационално ".

Съгласно проекта за ограничение броя на американските войски в Германия президентът Доналд Тръмп е дал инструкции Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (EUCOM) да бъде преместено от Щутгарт в Монс, покрай Брюксел.

В Монс се намира Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE).

" Това не е като да си вземеш палатката и просто да я опънеш на някое друго място ", сподели пенсионираният американски военачалник Бен Ходжис, който сред 2014 и 2017 година командваше силите на Съединени американски щати в Европа. " Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа има обезверена потребност от ремонт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР