На Сърбия може да й отнеме половин век преди да

...
На Сърбия може да й отнеме половин век преди да
Коментари Харесай

На Сърбия ще й трябват 50 години, за да настигне ЕС

На Сърбия може да й отнеме половин век преди да настигне Европейски Съюз. Това се показва в отчет на Комисията по външни връзки към Народното събрание на Англия, заяви сръбското издание „ Блиц “.

Според отчета Сърбия може да се изравни със стандарта на живот в Европейски Съюз до 50 или 60 години. Проучването е било показано преди неотдавна провелата се среща на върха на Западните Балкани в Лондон.

В момента шест страни от района са претенденти за участие в Европейски Съюз. Според отчета европейските вероятности пред тях са много мрачни.

Като аргументи се показват икономическия застой, етническите разногласия и двустранните спорове. Допълва се, че локалните елити също са заинтригувани от поддържане на статуквото.

Смята се, че при настоящето движение на развиването на страните от Западните Балкани, на тях ще са им нужни общо сред 40 и 200 години, с цел да настигнат Европейски Съюз.

Македония и Албания наподобяват най-близо до Европейски Съюз. Те обаче ще могат да се надяват на участие най-рано през 2025 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР