На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е

...
На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е
Коментари Харесай

Като в трилър: 19-годишен бие, влачи и иска секс от съседка

На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала 19-годишния Яшар М., предизвикал междинна телесна щета на момиче. Степента на уврежданията на потърпевшата се показват в строшаване на носни кости, в резултат на удари в лицето, което довело до деформиране на носната бариера и затрудняване на дишането.
Подсъдимият ще дава отговор за осъществено закононарушение по член 129, алинея 2, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост до 6 години.

Яшар и потърпевшата се познавали от години. Били съседи от един квартал. Сближили се в средата на 2015 година, като подсъдимият поискал да имат връзка. След спогодба двамата се срещнали на 9 март 2016 година покрай варненското учебно заведение "Свети Иван Рилски ". Седнали на скамейка. Без пояснение Яшар взел мобилния телефон на момичето и почнал да блъска главата му в стената зад пейката. Нанесъл и няколко удара в лицето на момичето. Насилникът дърпал жертвата си за косата в опит да я завлече в учебния двор. Само намесата на инцидентен минувач спрял дейностите на Яшар, само че краткотрайно.

Насила, като я държал за косата, подсъдимият завлякъл жертвата си на автобусна спирка и я принудил да се качат в рейс, като я държал за ръката. След като слезли в региона на Двореца на културата и спорта, Яшар отвел съседката си в Морската градина с желанието да прави секс с момичето. След нейния отвод траял да й нанася удари в лицето и да я рита. Заплашил я, че ще я изнасили. 

С рейс двамата се върнали в квартала, където живеят. След като слезли, 19-годишният принудител траял да бие момичето, до момента в който не бил спрян от техен комшия, който наредил на жертвата да се прибере в дома си.

Родителите на потърпевшата я отвели в болница, където били открити контузии на главата и на крайници. Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза открила редица травматични увреждания, счупени носни кости, кръвонасядания и ожулвания. Счупването на носа предизвикало деформиране на носната бариера, което затруднило дишането на момичето. Случилото се предизвикало и забележителен стрес, трансформирал се в дистрес до степен, че тя не била в положение да излиза от вкъщи си.

Яшар М. без обучение и е осъждан, макар че миналата му съдимост не въздейства на правната подготовка по това дело. Предстои насрочване на наказателния развой против него във Варненския областен съд.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР