На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е

...
На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е
Коментари Харесай

Изправят трима пред съда във Варна за отвличане на две момичета, девойките скочили от кола с опасност за живота си

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е предала трима подсъдими, направили в съучастничество опит да отвлекат две девойки – на 13 и на 15 години, като действието им е останало незавършено по независещи от дейците аргументи.

21-годишният Румен Р., 22-годишният Юри Ю. и 23-годишният Йордан Н. ще дават отговор за закононарушение, осъществено в съучастничество като причинители, прецизираха от Апелативна прокуратура във Варна. 

Подсъдимият Румен имал връзка с тогава 15-годишното момиче, с което се разделили. И след раздялата 21-годишният юноша траял да го тормози, макар предизвестията на вуйчо й да престане.

На 14 април предходната година Румен дружно с останалите подсъдими решили да се срещнат с момичето. Отишли пред дома му с автомобил. Присъствието им било видяно от  вуйчото на 15-годишната. Между него и  Румен зародил спор, приключил с пестник. Румен се почувствал потиснат пред приятелите си и замислил проект, с който да принуди вуйчото да отиде в неговия квартал и там да бъде осъден. Решил да отвлече момичето и по този начин да накара вуйчото да отиде и да избави своята племенница.

Тримата подсъдими почнали да търсят нарочената за жертва на похищение 15-годишна. Видели я да се разхожда със своя другарка. Румен слязъл от колата, хванал я за косата и срещу волята й я качил в автомобила. Въпреки съпротивата на другото момиче, то също било принудително качено в колата и удряно от Румен. Петимата потеглили. 

Роднини на двете девойки почнали да ги търсят по телефона. Едното оставило телефона си отворен и татко му съумял да чуе, че децата са отвлечени и пътуват към ромската махала „ Максуда “. По-малката съумяла да скочи от колата и била последвана от приятелката си. След скачането им от движещия се автомобил получили разнообразни увреждания. Отведени били в болничното заведение с мозъчни разтърсвания.

Предстои делото против тримата подсъдими да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат наказване отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР