На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Търговище е

...
На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Търговище е
Коментари Харесай

Изправят на съд шофьор с 20 акта и 15 фиша, карал пиян и опитал да подкупи полицаи

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Търговище е предала 33-годишния Ерхан Р. Той ще дава отговор за две закононарушения – даден рушвет на полицейски чиновници и шофиране с над 1,2 промила алкохол.

Бързото произвеждане против подсъдимия е било формирано, след както на 6 август тази година управлявал персоналния си автомобил сред селата Зараево и Садина в община Попово, откакто използвал алкохол. Концентрацията на алкохол в кръвта му е била 1,25 промила, открита с дрегер.

След като бил спрян за инспекция, полицейските чиновници открили, че свидетелството за ръководство на МПС му е отнето за нарушаване по Закона за придвижване по пътищата. За да избегне съставянето на акт за административно нарушаване, Ерхан хвърлил в полицейския автомобил 50 лв.. „ Работата е оправена “, споделил на служителя, който съставял акта. Проверяващият предизвестил подсъдимия Ерхан да прибере парите си, тъй като в противоположен случай ще бъде арестуван.

Вместо да извърши това, 33-годишният мъж решил, че парите са незадоволителни, и хвърлил през прозореца на служебната кола още една банкнота от 50 лв.. Парите са били конфискувани като материално доказателство по формираното бързо произвеждане. Показанията на дрегера Ерхан Р. оспорил, само че отказал да даде кръвна проба.

От 2005 до август тази година на Ерхан Р. са били формирани общо 20 акта и 15 фиша на осъществени многочислени нарушавания от всевъзможен тип по Закона за придвижване по пътищата. Налагани са му санкции санкция от 2000 лв. и е бил лишаван от право да ръководи МПС за период от 2 години за всеки отвод от негова страна да бъде тестван за алкохол, както и за непредставяне на документ за дееспособност за ръководство на МПС. Заради реабилитацията му по право данните за съдимостта му ще бъдат употребени по това бързо произвеждане като характеристични данни.

Предстои делото по бързото произвеждане против 33-годишния Ерхан Р. да бъде планувано за разглеждане в Търговищкия областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР