На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Съдят шофьор на катафалка, карал пиян, без книжка и ударил мотоциклетист

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е предаден 38-годишният Милен М. от Провадия, който като недееспособен лидер предизвикал четири междинни телесни повреди на мотоциклетист, управлявайки погребален автомобил без дееспособност, с превишена скорост и в пияно положение.

На 19 май 2013 год. подсъдимият Милен М. управлявал катафалка по бул. „ Сливница “. Въпреки че се движел в обитаемо място, където оптималната скорост за придвижване е 50 км в час, той управлявал траурния автомобил със скорост към 85 км в час, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

На кръстовището с ул. „ Струга “ при червен сигнал на светофара Милен М. блъснал мотоциклета. От удара потърпевшият мотоциклетист получил четири междинни телесни повреди.

Причинилият злополуката бил тестван с дрегер, който отчел 0,49 промила алкохол в кръвта му. При съставянето на акт за определяне на административно нарушаване Милен М. показал надзорен ваучър, публикуван за удостоверение за правоуправление, каквото в никакъв случай не е имал. Оказало се, че талонът е неистинен, поради което Районната прокуратура във Варна му повдигнала и второто обвиняване – по член 316, по отношение на член 308, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Полицейските чиновници издали и ваучър за здравно проучване на неправоспособния Милен М. Поради забавянето поради обслужване на пътно-транспортното произшествие подсъдимият дал кръвна проба два часа по-късно. Резултатите посочили съществуване на 0,47 промила алкохол.

Назначена била съдебномедицинска експертиза, която да дефинира концентрацията на алкохол в кръвта на Милен М. все още на пътното произшествие. Заключението й посочило, че сега на злополуката той е бил с 0,78 промила алкохол в кръвта.

Предстои делото против 38-годишния Милен М. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР