На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Младежи пребиха и ограбиха познат, за да отмъстят за случка от миналото

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна са предадени 22-годишният Атанас И. и съучастникът му – 25-годишният Радослав Ст., за обир на пари и движимости на техен прочут на стойност 571 лв., осъществен със мощ и заплашване и с желанието да ги присвоят. Двамата подсъдими ще дават отговор за закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс като съизвършители, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Подсъдимият Атанас и потърпевшият очевидец Ц.И. се познавали от няколко години. 22-годишният Атанас обаче таял в себе си предпочитание да си отмъсти на своя прочут, който преди години го оставил да се прибере пеш от село Дъбравино до село Пчелник. Заради остарялата преживелица подсъдимият замислил възмездие и предложил на други свои познати да го набият и да го сплашат.

На 1 септември 2016 година Атанас дружно с подсъдимия Радослав нанесли побой над нарочения за жертва. После решили и да го ограбят. Взели със мощ мобилния му телефон, претърсили облеклата му, заплашили да го заколят и откакто претършували и автомобила му, намерили и взели 265 лв., две дебитни карти, персоналните му документи и други движимости. Стойността на ограбените движимости на потърпевшия по съдебно-оценителната експертиза възлиза общо на 571 лв..

И двамата подсъдими са осъждани, като Радослав е работил в изпитателния период на предишно наказание. Районната прокуратура във Варна им е наложила възбрана да напущат рамките на Република България. Част от вредите, нанесени на потърпевшия, са възобновени.  

Предстои делото против Атанас И. и Радослав Ст. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР