На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Провадия

...
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Провадия
Коментари Харесай

Изправиха пред съда шофьор, спипан с над 3 промила алкохол в Провадия

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Провадия по бързо произвеждане е предаден 43-годишният Е.К., управлявал автомобил с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 промила – закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 27 юни тази година към 2,35 часа след среднощ мъжът бил спрян за инспекция в Провадия. Дежурният екип на районното ръководство в града, който работел по линия на КАТ, усетил, че лидерът на лекия автомобил лъха на алкохол. Тестван с алкотест, дрегерът отчел 3,09 промила алкохол в кръвта.  Пияният лидер бил отведен със длъжностен автомобил във филиала на Центъра за незабавна здравна помощ в Провадия, с цел да даде кръвна проба, само че той отказал. Съставен му бил акт на определяне на административно нарушаване, а свидетелството за ръководство на МПС било конфискувано.

Така против 43-годишния мъж било формирано бързото произвеждане по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс. Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Районния съд в Провадия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР