На съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна

...
На съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна
Коментари Харесай

Тримата непълнолетни, обрали магазин на Чаталджа след заплаха с пистолет, застават пред съда

На съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна бяха предадени трима малолетни от Варна, упрекнати в това, че в съучастничество, като причинители, са направили обир на сума пари от търговски обект, употребявайки закани с револвер – закононарушение по член 198, ал.1 по отношение на член 20, ал.2 по отношение на член 63, ал.1, т.3 Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Престъплението било осъществено в дребните часове на 7 юни 2021 година. След като авансово се уговорили, трите момчета се срещнали покрай набелязан търговски обект, намиращ се на бул. " Чаталджа “ във Варна. Били облечени в тъмни облекла и прикрили лицата си. Момчетата нахлули в магазина за хранителни артикули, заплашили с револвер продавач-консултанта и ограбили оборота от касата. Сумата, която взели била 1123,44 лв..

В хода на следствието било открито, че револверът, който употребявали обвинените, с цел да заплашат служителя на магазина, е въздушен.

Предстои делото против тримата малолетни да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни те могат да получат наказване " отнемане от независимост “ до 3 години, съгласно това, че не са навършили пълноправие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР