На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Сергия за дрога на детска площадка: Наркоразпространители от Варна се изправят пред съда

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна са предадени 27-годишният Ст. Хр. и 22-годишният Р. А., държали за разпространяване метамфетамини и марихуана на детска площадка в кв. „ Владиславово “. Двамата ще дават отговор за закононарушението, като за Ст. Хр. действието е било осъществено като продължавано закононарушение. Той е предаден на съд и за държане на акцизни артикули без бандерол – цигари и тютюн, на стойност 602 лв..

За база за разпространяване на опиатите двамата млади мъже избрали беседка на детска площадка във варненския квартал. Ст. Хр. бил профилиран в разпространяването на марихуана и метамфетамини, а Р.А. се занимавал главно с продажба на марихуана на наркозависими. В беседката подсъдимите скрили електронна везна и празни найлонови пликчета, а дозите приготвяли в домовете си. Мястото било известно на наркозависими младежи в квартала, които отивали във вечерните часове да си купят опиати.

След сигнал до полицията на 23 август предходната година бил изпратен екип на Трето районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, до момента в който в беседката наркодилърите си организирали тържество. Купувачи на дрога идвали, купували си от Ст.Хр. метамфетамини, а от Р.А. – марихуана, плащали за получените дози и си тръгвали.

Дошлите по сигнал полицейски чиновници били усетени от двете кучета, порода питбул. След като забелязали полицейското наличие, част от компанията се разбягала. В беседката чиновниците на реда разкрили станиолени топчета и зелено-кафява тревиста маса в самозалепващи се пликчета.

Последвало претършуване в домовете на двамата подсъдими, където били открити материали за разфасоване на опиати, електронна везна, а в дома на Ст.Хр. бил открит първокачествен тютюн и саморъчно свити цигари, като цената на стоките без бандерол съгласно съдебно-оценителната експертиза, назначена по делото, било 602 лв..

Предстои делото против двамата подсъдими да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Те са с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 1000 лв.. Ако бъдат приети за отговорни, могат да получат наказване от 2 до 8 години отнемане от независимост и санкция от 5000 до 20 000 лв. за държането на високорискови наркотични субстанции. За държането на акцизни артикули без бандерол, какъвто се изисква по закон, Ст.Хр. може да бъде осъден от съда с отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция до десеткратния размер на пазарната им цена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР