На събитието в Савой Коцев (вляво) се озова на една

...
На събитието в Савой Коцев (вляво) се озова на една
Коментари Харесай

Честит празник от Константин Малофеев и Леонид Решетников

На събитието в " Савой " Коцев (вляво) се озова на една маса с Малофеев и Решетников (вторият и третият отляво надясно) под флаговете на придвижване, което приканва за възобновяване на съветската монархия

© Капитал Още по тематиката
Агенти на хаоса

Как Москва управлява политическата си война в Европа
8 сеп 2017
Асо, дама, поп, разузнавач в играта сред Русия и България

Кремъл по-скоро няма пръст в посочването на Румен Радев за президент, само че пропагандата му не стопира. Каква е ролята на Руския институт за стратегически разбори
27 яну 2017
Нямало е диалог сред съветски военачалник и Корнелия Нинова за Румен Радев, твърди Българска социалистическа партия

Ген. Решетников споделя, че Нинова го е уведомила, че Радев ще е претендентът на Българска социалистическа партия през август
21 ное 2016
Питър Померанцев: Русия просто ускорява проблемите във всяка страна

Авторът на " Нищо не е истина и всичко е допустимо " за днешното положение на връзките Москва-Европа
10 юни 2016
Дмитрий Косарев: Аз владея контролния пакет в БТК

В изявление пред " Капитал " съветският сътрудник на Цветан Василев изяснява, че ще се опита да спре договорката
24 мар 2016
Константин Малофеев: Малките страни да се радват на пробуждането на съветското имперско схващане

Имам интерес към вложения в България, бих строил АЕЦ " Белене " и " Южен поток ", споделя съветският олигарх Константин Малофеев пред " Капитал "
30 окт 2015
Градителят на Третия Рим

Константин Малофеев е олицетворение на концепциите, които движат Русия през днешния ден
30 окт 2015 Отбелязването на 140 годишнината от Освобождението завари в забавна компания българския дипломат в Москва Бойко Коцев. На 28 февруари, в хотел " Савой " в съветската столица Коцев участва на конференция, озаглавена " Духовният героизъм на съветския народ ". Идеята на конференцията е да разпространява ролята на Русия в освобождението на България, която съгласно уредниците не е задоволително известна и не е получила нужната оценка нито в Русия, нито в Европа.

По-интересна от тематиката обаче бяха уредниците. На една маса с Коцев седяха Константин Малофеев и Леонид Решетников. Двамата са ръководители на общество " Двуглав орел ", което беше уредник на конференцията. Малофеев и Решетников са повече от забавни персони.

Първият е съветски олигарх, станал международно известен около спора в Източна Украйна, а в България - около Цветан Василев. Двама от неговите чиновници - Игор Гиркин-Стрелков и Александър Бородай, станаха ръководители на сепаратистите в Донбас и Крим първоначално, а организация на Малофеев пращаше филантропична помощ, която съгласно западни наблюдаващи беше военни доставки. Бородай апропо, също е бил в залата, съгласно източник на " Капитал ".

Разследване на Bellingcat твърди, че Малофеев е олигархът, който Кремъл употребява, с цел да разбунва места с капацитет за спорове - да вземем за пример Република Сръбска и Черна гора. Той е и в листата със наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Преди време пред " Капитал " Малофеев съобщи, че оказва помощ на ръководителя на придвижване " Русофили " Николай Малинов да купи ТВ 7 и има интерес от вложения в България, само че защото се намира под наказания, това няма по какъв начин да стане. Името му се свърза с Цветан Василев около Дмитрий Косарев - общ техен прочут, който претендираше да има контролния пакет на БТК и към момента оспорва договорката с ВТБ и Спас Русев. Самият Малофеев споделя пред " Капитал ", че се е срещнал с Василев в Белград.

Решетников пък е по-добре познато име в България. Генералът е някогашен кадър на съветското разузнаване и някогашен началник на Руският институт за стратегически проучвания (РИСИ) - институция, която се занимава с геополитически разбори и е подчинена директно на президента Владимир Путин. Преди време генералът провокира политически скандал в България, когато се завъртя интригата, че на среща с Корнелия Нинова той е предложил на Българска социалистическа партия да издигне за президент Румен Радев - нещо, което Нинова твърдо отхвърли. Любопитен подробност от профила на Решетников на уеб страницата на " Двуглав орел " е, че той има ордени от всевъзможен тип разколнически територии - Приднестровието, Южна Осетия и Република Сръбска.

" Двуглав орел " сама по себе си също е забавна организация. Тя поддържа концепцията за възобновление на монархията в Русия и желае това да са последните избори в страната, а от 2024 година да се върне царската институция. " Русия би трябвало да се възвърне като империя ", написа в манифеста й, само че империя учредена на православието, която работи " против лъжеимперията, налагаща ни антихристиянски полезности ". Движението поддържа изрично Путин за нов мандат, тъй като " единствено волята и мъдростта на президента, неговия откровен национализъм и религия в Бога нивелират систематичните дефекти на демокрацията като форма на ръководство ".

Преди няколко месеца " Двуглав орел " подписа съглашение със Съюза на доброволците в Донбас за взаимопомощ и поддръжка. Ръководител на Съюза на доброволците, неособено изненадващо, е Александър Бородай.

" Капитал " попита Външно министерство за характера на връзките сред Малофеев, Решетников и българската задача в Москва. Оттам дадоха отговор, че посолството " не поддържа връзки " с нито един от двамата, не е взимало присъединяване в подготовката или финансирането на събитието в Москва.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР