На руската журналистка Марина Овсянникова, добила популярност, с това че

...
На руската журналистка Марина Овсянникова, добила популярност, с това че
Коментари Харесай

Руски съд наложи домашен арест за журналистката Марина Овсянникова

На съветската журналистка Марина Овсянникова , добила известност, с това че подлага на критика офанзивата в Украйна онлайн по малкия екран , е наложена мярка домакински арест през днешния ден, в границите на наказателно следствие, което може да докара до затвор, разгласи през днешния ден съд в Москва, представен от Франс прес.

" Окръжният съд в регион Басманни удоволетвори настояването на проверяващите да наложи мярка за неотклонение домакински арест до 9 октомври ", се споделя в известие на съда.

Овсянникова е упрекната в дискредитиране на армията във връзка със независимата ѝ протестна акция в средата на юли, когато се появи покрай Кремъл с афиш, с който обвиняваше съветските сили в осъществяване на злоупотреби в Украйна. 
 Марина Овсянникова Българска телеграфна агенция
В текста на плаката си, на който пишеше " Още какъв брой деца би трябвало да умрат , преди да спреш? ", журналистката назова президента Владимир Путин палач, а неговите бойци - фашисти, напомня Ройтерс.

Съгласно нов член в съветския углавен кодекс, признат след началото на спора за въздържане на рецензиите, Овсянникова рискува да получи до 10 години затвор. 

По време на днешното съвещание журналистката още веднъж беше с афиш, този път с текст " Дано мъртвите деца (от спора в Украйна) ви преследват в сънищата ви ", съобщи Агенция Франс Прес.

44-годишната Овсянникова беше задържана в сряда в дома си. От края на юли, тя е била осъждана два пъти на санкции за дискредитиране на съветската войска, най-много поради текстове в обществените мрежи, критикуващи офанзивата в Украйна.

Овсянникова доби известност в средата на март, откакто нахлу по време на ефир в студиото на прокремълския Първи ефирен канал, за който работеше. Тя носеше афиш, осъдителен офанзивата в Украйна и " пропагандата " на медиите в страната, следени от властта.

Кадрите с проявата ѝ обиколиха света и доста хора я поздравиха за нейната храброст, на фона на репресиите против всеки сериозен глас в Русия. Отношението към нея в съветската съпротива обаче не е единомислещо, като не малко хора към момента я укоряват за годините на работа за " Първи канал ", считан за рупор на Кремъл.
 Марина Овсянникова Българска телеграфна агенция
След като работи няколко месеца в чужбина за немския в. " Велт ", тя разгласи при започване на предишния месец, че се е върнала в Русия, с цел да уреди спор, обвързван с попечителството над двете ѝ деца.

Властите в Русия наблюдават всеки сериозен глас, който осъжда офанзивата в Украйна. Голям брой съперници на дейностите на Москва са задържани или бяха принудени да избягат от страната. Освен това, доста самостоятелни медии бяха затворени, а най-големите задгранични обществени мрежи - блокирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР