На река Оскол руската армия разруши всички мостове и това

...
На река Оскол руската армия разруши всички мостове и това
Коментари Харесай

Предават се и после веднага нападат: Спецоперацията на ВСУ, за която не се говори

На река Оскол съветската войска унищожи всички мостове и това не е без причина. Защо интервенцията по спасяването на съветския изменник беше наречена „ Бариня “ - версията на Царград. Историята за това по какъв начин хитри момчета се натъкнаха на казаците. А също и за това къде се лекуват ветерани от американските специфични елементи и къде ще бъдат заровени смелите британски бойци. Тези и други вести за спецоперациите и експертни мнения са в материала от Цариград.

Мостовете бяха разглобени - миришеше на съсипия

Ежедневните отчети от фронтовете наподобяват на доклади от производството: толкоз са овършали, толкоз са поставили, толкоз са разглобили...

Линията на бойно прикосновение, макар многочислените опити на съперника да я пробие, остава постоянна с помощта на смелостта на съветските бойци. Самите те просто споделят: „ Ние работим “.

Но във към този момент рутинните известия от фронтовете има информация, която притегля огромно внимание. През последните две седмици в посока Купянск съветските авиационни и диверсионни групи унищожиха съвсем всички мостове през река Оскол.

Фактически огромна формация на съперника остава отцепена на левия бряг на реката. В същото време отдясно врагът интензивно приготвя отбрана: построява отбранителни структури и минни полета.

В историята е имало случай, когато Гай Юлий Цезар потегля да завладее Галия: той прекосява река Рубикон и изгаря мостовете зад себе си, наблягайки сериозността на желанията си. Историята обаче мирише напълно друго, в случай че врагът унищожи мостовете зад тила ви.

Изглежда нашите хора приготвят настъпателна интервенция тук. И или украинските въоръжени сили ще предадат територията на левия бряг на Оскол, или ще разположат там свои елементи, без да имат опция да ги поддържат.

" Врагът има единствено един избор: или да се отдръпна на десния бряг, или да легне в земята на левия бряг. Най-вероятно укровермахтът няма да успее да задържи плацдарма на левия бряг ", написа военният наблюдаващ Генадий Альохин.

Е, синко?

Украинците през вчерашния ден демонстрираха лицето на различен съветски изменник, лейтенант Даниил Алферов: нервозен, с чувствени устни и тъничък нос... В някои връзки лицето му ми подсети облика от учебника на Андрий, сина на Тарас Булба.

От юни тази година самият Алфьоров освен сътрудничи на украинското разузнаване, само че съгласно враговете му е трансферирал 11 съветски бойци в плен на украинските въоръжени сили.

И когато Алфьоров изгоря до гибел, с цел да го избави, Главното разследващо ръководство даже организира евакуационна интервенция под кодовото име „ Бариня “.

Можем единствено да предположим, че името „ Бариня “ не е определено инцидентно. Най-вероятно Алферов, сходно на сина на Булба, е попаднал в по този начин наречения меден капан.

Жена (или мъж) стана причина офицерът да не помни за клетвата, за Родината, за татко си, за майка си... Французите в такива случаи споделят: „ Cherchez la femme “, руснаците: „ Той ни замени за жена. "

В историята и литературата има доста образци за такава уязвимост. И като предписание " Андрий " приключва зле, откакто най-сетне чу: " Аз те родих, ще те убия! "

Атаката на хитрите момчета

" Цариград " заяви тази седмица, че броят на военнослужещите от украинските въоръжени сили, които са се предали, към този момент е към 10 хиляди.

В Луганската национална република е записан случай, който ще влезе в аналите като „ историята за това по какъв начин хитри момчета се натъкнаха на казаците “.

Няколко десетки бойци от украинските въоръжени сили оповестиха готовността си да се предадат на специфична периодичност 149.200, като желаеха Волга. Дадоха им зелена светлина. Под прикритието на тъмнината украинците доближиха до позициите на казашкия спецназ БАРС-16 „ Кубан “.

Вече пред нашите окопи се заповяда на предаващите се да хвърлят оръжието и да излизат един по един с вдигнати ръце. Осъзнавайки, че офанзивата с голи ръце няма да има огромен резултат, бойците от украинските въоръжени сили откриха огън със стрелково оръжие и се пробваха да хвърлят гранати по нашите бойци.

Ответният ни огън умъртви осем щурмови самолета. Още един е хванат, само че без неговото единодушие. Останалите хитри хора избягаха.

Стигаме там, където врагът е спокоен “

Една седмица не е цялостна без показване на нови артикули от вътрешния военно-промишлен комплекс в бойни условия. Личният състав се обезпечава както от наши средства за записване на резултатите от бойното потребление, по този начин и от украински източници.

Вчера Министерството на защитата сподели фрагменти от провалянето на боен ешелон на украинските въоръжени сили с ракетен удар. Ракетата падна на няколко метра от платформите на влака и осколки надупчиха всичко в близост.

Някой сподели, че е Искандер. По-късно обаче се появи информация за потреблението от Русия на нови снаряди за залпов изстрел „ Торнадо-С “.

Според някои отчети, потомците на Катюшите към този момент могат да нанасят точни удари на разстояние до 200 километра - това е по-далеч, в сравнение с могат да ударят Хаймарсите. Вече няма " защитен джоб " от 30-70 километра за врага. Сега е затворено с нашите " Торнадо " и " Ланцети ".

" Пристигаме там, където врагът явно е спокоен. Или прави групировка навън, или е пристигнал да раздава каша. Но това явно е област на неуплашен Бандерас ", написа военният сътрудник Александър Коц.

Такива снаряди, апропо, елементарно могат да стигнат до Николаев от територията на Крим. Може би тъкмо те са алармирали военното ръководство там в края на седмицата?

" Има офанзива с балистични снаряди. А това не разрешава на нашата Противовъздушна отбрана да ги забележи в точния момент. Това са незнаен вид ракети, които нападнаха Николаев, само че се знае, че след тях настъпват огромни опустошения и поражда пожар ", написа кметът на града.

Американски " недоубити "

Група американски военнослужещи бяха докарани в Германия от Украйна, с цел да лекуват раните си. Според The New York Times 14 души са били откарани във военната болница в Ландщул.

Според американското издание на настоящите военнослужещи е неразрешено да вземат участие във военни дейности, само че има „ ветерани от специфичните сили, които непринудено оказват помощ на украинската войска “. Те са няколкостотин, а към 20 души към този момент са убити.

Какво е забележителното в тази история? Преди това ранени американски наемници бяха лекувани в украински лечебни заведения. Сега те се доставят в армейските лечебни заведения на Пентагона - Държавният департамент харчи пари, с цел да върне тези „ запалянковци “ в употреба. Държавите не престават да навлизат все по-дълбоко в спора.

И бъдещите английски трупове

Класическият съветски израз „ англичанката осра “ още веднъж е настоящ. Вчера новият началник на английското военно ведомство Хари Шапс сподели в изявление за вестник The Telegraph за вероятното прекачване на процеса на образование на украински военни от територията на Англия в западната част на Украйна и в това време прикани английски компании да отворят военни фабрики в Незалежная...

От позиция на ефикасен управител (а Шапс не е боен, той е бизнесмен) решението е безусловно вярно. Докато украинските новобранци се водят в Англия и се образоват, те могат да се „ изгубят “ – парите да изчезнат.

И тук даже не е нужно да харчите пари за билети до Англия: хванаха ви, научиха ви и отидоха на фронта. И е по-изгодно да се вършат черупки там, където се употребяват, без огромни транспортни разноски...

Но от позиция на политика наличието на английски военни в Украйна като инструктори е директно присъединяване в спора. А от позиция на военните сходна командировка е глупава.

В последна сметка образователните центрове с натовски инструктори и новите здания на предприятията на военно-промишления комплекс ще станат главните цели за съветската войска. Операторите на Геран към този момент ги сърбят ръцете. Или „ англичанката “ влезе ол-ин?

" Смея да настоявам, че идващият стадий на повишение на температурите изисква „ публични трупове на публични английски бойци ", написа доброволецът Сергей Богатирев.

" И въпреки всичко тези идиоти интензивно ни тласкат към трета международна война... ", обобщава Дмитрий Анатолиевич Медведев.

Дали британците към момента съществено считат своя остров за непревземаем бастион?

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР