На редовното си заседание в Министерски съвет в сряда министрите

...
На редовното си заседание в Министерски съвет в сряда министрите
Коментари Харесай

Държавата мисли за нов център за безопасно движение по пътищата

На постоянното си съвещание в Министерски съвет в сряда министрите ще одобряват годишния отчет за младежта за 2018 година, съобщи кореспондент на БГНЕС. Докладът е импортиран за разглеждане от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Проект за решение за изменение на Националния проект за деяние по заетостта през 2019 г.; Проект за изменение и допълнение на Закона за изпиране на пари, както и установяване на заместник-управители за България в интернационалните финансови организации също са измежду точките, които министрите ще обсъдят.
Създаването на Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата ще бъде измежду акцентите на съвещанието. За основаването му пръв заприказва министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който е и вносител на предлагането за него.
Според плана Националният координационен център ще " обезпечава оперативна съгласуваност и взаимоотношение сред способените държавни структури при използването на ограничения за предварителна защита, краткотрайна организация на придвижване, съгласуваност при усложнени пътни и метеорологични условия, усложнения или блокиране на придвижването, пътнотранспортни катастрофи и повреди на територията на страната ". Предвижда се той да действа в непрестанен режим на работа. Центърът ще реализира активността си в съгласуваност с националната полиция, пожарната, дирекция „ Национална система 112 “, Агенция „ Пътна инфраструктура “, автомобилната администрация и Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ”.
Предложението на вътрешния министър е общото управление и координацията в Центъра да се реализира от чиновник на Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи. Логистичното обезпечаване на Центъра ще се реализира също от Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР