На редовното си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще

...
На редовното си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще
Коментари Харесай

СОС гласува бюджета на столицата за 2019 г.

На постоянното си съвещание в четвъртък Столичният общински съвет ще прегледа и гласоподава бюджета на София за 2019 година, съобщи БГНЕС. Проектобюджетът е на стойност 1,623 милиарда лева Капиталовата стратегия е над 551 млн. лева, като от тях 58% са средства от европейските стратегии. В превоз и транспортна инфраструктура общината възнамерява да влага 447.9 млн. лева. 

306 млн. лева са отделени за строителството на първия и втория сектор от третата линия на метрото - от бул. „ Владимир Вазов, през Орлов мост, центъра, „ Красно село “, „ Овча купел “ до Околовръстния път при Горна Баня. Предвидени са и средства за закупуване на нови транспортни средства. Точно тези планове на локалната власт обаче няма да бъдат подкрепени от общинските съветници на Българска социалистическа партия, съгласно които финансовата рамка на превоза в София е направена непрозрачно. 

Друга точка, която ще бъде на вниманието на общинските съветници е одобряване на Бизнес -план на „ Топлофикация - София “ ЕАД за 2019 година, смяна на числеността на личния състав в „ Пазари Изток “. На утрешното съвещание ще се реши дали столичното 139 главно учебно заведение „ Захарий Круша “ ще може да разшири образователната си база. В дневния ред е планувано, строителят да бъде заплатен с терен на друго място и финансови средства.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР