На редовното си заседание Общинският съвет - Севлиево взе решение

...
На редовното си заседание Общинският съвет - Севлиево взе решение
Коментари Харесай

Два севлиевски спортни клуба получиха допълнителна субсидия за международни състезания

На постоянното си съвещание Общинският съвет - Севлиево взе решение да даде целева финансова сума на севлиевски клубове. Първата сума е в размер на 1500 лева за Спортния клуб за хора с увреждания (СКХУ) „ Алфа “, който и тази година ще провежда обичайния интернационален шампионат по петанк. Втората сума е в размер на 500 лева за присъединяване в Балканско състезание по джудо на юноши младша възраст от Спортния клуб по самбо и джудо „ Раковски ”.

СКХУ “АЛФА ” - Севлиево е основан през 2008 година като единствен клуб в централна България за хора с увреждания. Клубът членува в Българска параолимпийска федерация и Българска федерация по петанк. През годините има доста триумфи в тенис на маса, бадминтон, петанк и дартс, в това число и на интернационалните надпревари. От 2021 година СКХУ „ Алфа “ провежда есенен интернационален шампионат по петанк, като при първото си присъединяване завоюва второ място след Италия. През 2022 година шампионатът ще се организира от 23-26 септември. Поканени са тимове от Италия, Северна Македония, Турция, Сърбия и Украйна. Община Севлиево още веднъж ще бъде хазаин на събитието, а тимовете ще се състезават за купата на кмета.

Историята на Спортен клуб по самбо и джудо започва през 1973 година Клубът разполага със лична подготвителна зала. Основател и първи негов треньор е заслужилият занаятчия на спорта Досьо Досев. Клубът се гордее с общо 1043 медала, от които 378 златни, 300 сребърни и 365 бронзови. Семеен кодекс по самбо и джудо е печелил първо място в 17 интернационалните шампионата и второ място − в 25. Възрастовите групи са юноши, младежи и девойки до 23 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР