На редовното правителствено заседание се очаква да бъдат отпуснати 3

...
На редовното правителствено заседание се очаква да бъдат отпуснати 3
Коментари Харесай

МС ще отпусне 3 млн. лв. за подобряване на детско здравеопазване

На постоянното държавно съвещание се чака да бъдат отпуснати 3 млн. лева за възстановяване на детско опазване на здравето.

До това решение се стигна след среща при премиера Бойко Борисов с министъра на опазването на здравето, педиатри, неонатолози и шефове на акушеро-гинекологични лечебни заведения. От тези средства на държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат предоставени 500 хиляди лева за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 хиляди лева за обезпечаване на 50 кувьоза.

Отделно 1,7 млн. лева са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница по Програмата „ Майчино и детско опазване на здравето “ по реда на Наредба № 3 за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване. Ресурсът ще бъде употребен за възстановяване лекуването на децата и нарастване възнагражденията на работещите.

В програмата на министрите е включен и план за одобрение на спомагателни разноски за 2019 година по бюджета на Държавен фонд „ Земеделие “ за финансиране на разноски за налог върху добавената стойност на общини по утвърдените за подкрепяне планове по стратегия за развиване на селските региони 2007-2013 и 2014-2020 година и по стратегия за морско дело и рибарско за интервала 2014-2020 година

В Министерски съвет ще бъде гласуван и план за одобряване на съглашение сред Министерството на околната среда и водите на България и това на Северна Македония за съдействие в региона на опазването на околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР