На редовно заседание в Министерския съвет бе приет Националния план

...
На редовно заседание в Министерския съвет бе приет Националния план
Коментари Харесай

България прие Национален план за готовност при пандемия

На постоянно съвещание в Министерския съвет бе признат Националния проект на България за подготвеност при пандемия, заяви на брифинг в Министерския съвет здравният министър Костадин Ангелов.

При правенето му са употребявани насоки на Световната здравна организация и на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.



Основните цели на проекта са:

- Ограничаване на заболеваемостта и намаляването на смъртността от пандемична инфекция;

- Осигуряване на оптимални благоприятни условия за лекуване на заболелите;

- Поддържане на действието на съществени за публичния живот бранш и служби – опазване на здравето, сигурност, превоз и др.;

- Осигуряване на непрекъсната, достоверна и настояща информация на обществото по отношение на хода на пандемията и подхванатите ограничения.

„ Представеният народен проект е един програмен документ, основополагащ за оправянето над страната и реализирането на всички междуведомствени връзки и институционални взаимоотношения, нужни за реализирането на всички дейности на цялата страна за оправянето при избрана пандемия “, посочи здравният министър.

Този проект е основата, на която се изготвят съответните пандемични проекти за справяне с съответно заболяване.

„ Такива проекти ще бъдат създадени, в случай че обществото ни се изправи и пред друга пандемия, като актуалният проект е програмният документ, върху който ние ще стъпим “, добави Костадин Ангелов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР