На редовно заседание на ОбС- Благоевград, местните парламентаристи приеха, с

...
На редовно заседание на ОбС- Благоевград, местните парламентаристи приеха, с
Коментари Харесай

Приеха Система за прием в първи клас на училищата в община Благоевград

На постоянно съвещание на ОбС- Благоевград, локалните парламентаристи одобриха, с болшинство Система за банкет в първи клас на общински учебни заведения на територията на община Благоевград.

  За реализирането на приема в първи клас за всяко обитаемо място с повече от едно учебно заведение, общините  разработват  Система за банкет. Водещ аршин е близостта на учебното заведение до постоянния/ сегашния адрес на детето и избраният съседен регион на учебните заведения за обсег на учениците; деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са възпитаници в същото учебно заведение.

   Проектът за Система за приема в първи клас цели гарантиране реализирането на националната просветителна политика, при съблюдаване на правилата за обезпечаване правото на наложително учебно образование; еднакъв достъп до качествено обучение и приобщаване на всяко дете, бистрота на ръководството и предвидимост на развиването на учебното обучение, автономност за осъществяване на просветителни политики, самоуправление и децентрализация и ангажираност на общината по въпросите за образованието.

 За образователната 2019/2020 година в Благоевград ще се реализира банкет в първи клас в учебните заведения II ОУ " Д.Благоев “, III ОУ " Д. Талев “, IV ОУ " Д. Дебелянов “, V СУ " Г. Измирлиев “, Средно учебно заведение " Иван Вазов “, СУИЧЕ " Св. Климент Охридски “, VII СУ " Кузман Шапкарев “, VIII СУ " Арсени Костенцев “, IX ОУ " Пейо Яворов “ и XI ОУ " Хр. Ботев “.

   Проектът, изискванията, нужните заявки и заявления за кандидатстване може да откриете на посочения линк http://www.blgmun.com/cat96/informacia/ в  уеб страницата на Община Благоевград. Всички нужни документи ще бъдат качени и на уеб страниците на учебните заведения.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР