На редовната сесия на Общински съвет утре кметът ще внесе

...
На редовната сесия на Общински съвет утре кметът ще внесе
Коментари Харесай

Кметът за стадионите: Трудно ще се довършат, ако не вземем заем!

На постоянната сесия на Общински съвет на следващия ден кметът ще внесе изключително предложение за гласоподаване, с което да се даде единодушие за пускане на процедура по изтегляне на нов заем за основни обекти на спортната инфраструктура за града. Сумата е 50 млн. лева с Данък добавена стойност и включва довършването на двата стадиона на " Локомотив " и " Христо Ботев " с по 12 млн. лева с Данък добавена стойност, включително и за козирката на втория.

Към предлагането са стимулирани и настояванията за заем за два нови спортни обекта, които имат подготвени планове за кандидатстване-изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лева и реорганизация, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина - 6 млн. лева

В предлагането се споделя още, че обектите мъчно биха могли да се осъществят и завършват без обезпечаване на различни приходоизточници. Затова с поемането на дълготраен общински дълг от Фонд за стабилно градско развиване или други банкови институции ще се обезпечи финансова непоклатимост посредством уравновесено систематизиране на дълга през годините, а в кратковременен проект ще бъдат приключени посочените в актуалното предложение - значими за град Пловдив обекти, които да се употребяват от гостите и жителите на града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР