На редовна сесия на ОбС Благоевград се разгледа и бе

...
На редовна сесия на ОбС Благоевград се разгледа и бе
Коментари Харесай

По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов част от функциониращите социални услуги с нови имена

На постоянна сесия на Общински съвет Благоевград се прегледа и бе признато предлагането на кмета доктор Атанас Камбитов за преименуване на част от функциониращите обществени услуги в общността и профилирани институции. С взетото решение се трансформира и потенциала на “Защитено жилище за лица с умствена назадничавост ”, което се намира на ул. “Струма ” № 23 от 10 места на 8 места, считано от 01.01.2018 година Промяната, на наименованията, се постанова по отношение на промени по Правилника за използване на закона за обществено подкрепяне, които са свързани с смяна на наименованията на част от обществените услуги и профилирани институции в държавно делегирана активност. Социалните услуги, финансирани със средства от държавния бюджет се преименуват за да бъде спазена законовата рамка.

 ОБС Благоевград

От идната година Център за настаняване от фамилен вид за деца/младежи без увреждания на ул. “Катина и Янчо Хайдукови ” № 83 се одобри да бъде преименуван на Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания, Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания, намиращ се на ул. “Борис Ангелушев ” № 4 става Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост “Вяра ”, Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания на ул. “Борис Ангелушев ” № 6 минава в Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост “Надежда ”. Центърът за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания с адрес гр. Благоевград, ул. “Трудолюбие ” № 7 ще носи името Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост “Свети Йоан Рилски ”.

Бе признато още Дневен център за възрастни с увреждания “Зорница ” на ул. “Скаптопара ” № 28 да се преименува в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Зорница ”, Дневен център за възрастни хора – ПСУ ”Светлина ” на ул. “Славянска ” № 40 в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Светлина ”.

В предлагането бяха включени също Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца, който става Център за обществена рехабилитация и интеграция, Защитено жилище за хора с психологични разстройства – Защитено жилище за лица с психологични разстройства “Искра ”. Промяна в наименованието ще има и Защитено жилище за хора с умствена назадничавост на ул. “Струма ” № 23, което ще носи името Защитено жилище за лица с умствена назадничавост “Струма ”. Защитено жилище за хора с умствена назадничавост на ул. “Тодор Александров ” № 98 се преименува на Защитено жилище за лица с умствена назадничавост “Слънчев дом ”, Дом за възрастни хора с деменция “Свети Мина ” в с.Падеш минава в Дом за пълнолетни лица с деменция “Свети Мина ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР