На разпоредителното заседание на Софийски градски съд бе взето решение

...
На разпоредителното заседание на Софийски градски съд бе взето решение
Коментари Харесай

Съдът върна делото на прокуратурата срещу Лазар Лазаров - бившия шеф на АПИ

На разпоредителното съвещание на Софийски градски съд бе взето решение обвинителния акт против Лазаров да бъде върнат на прокуратурата, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Адвокатът на Лазаров Кристиян Мирчев изиска делото да бъде прекъснато. Той пледира, че в направения обвинителен акт има процесуални нарушавания, защото не дава отговор на условията и е в несъгласие с обстоятелствената част.

Юрисконсултът, представляващ Пътната организация, съобщи, че не са настъпили имуществени вреди за сдружението и не желае да бъдат конституирани като страна по делото.

В края на април Лазар Лазаров бе даден на съд за умишлена занемареност в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай. Лазаров е упрекнат, че от 7 август 2014 година до 30 юни 2015 година съзнателно не положил задоволително грижи по време на градежа на лот 1 на автомагистрала "Марица ".

Обвинението твърди, че вредата била за 41 630 050.80 лева

през април Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания углавен съд /СпНС/ обвинителен акт против Лазар Л. – някогашен ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за умишлена занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. Лазар Л. е упрекнат за това, че в интервала от 07.08.2014 година до 30.06.2015 година в качеството си на ръководител на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “, съзнателно не положил задоволително грижи за ръководенето и ръководството на повереното му имущество във връзка със строително-монтажни работи по лот 1, Автомагистрала „ Марица “ и от това са последвали обилни вреди на АПИ в общ размер на 41 630 050, 80 лв..

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/kriminalni-i-syd/4603530/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР