На Разпети петък във Филипините католически фанатици бяха приковани на

...
На Разпети петък във Филипините католически фанатици бяха приковани на
Коментари Харесай

Кървави разпятия и бичувания във Филипините на Разпети петък

На Разпети петък във Филипините католически фанатици бяха приковани на дървени кръстове, а други бяха бити с кървясъл бич по гърбовете в ужасяващи прояви на религиозна лоялност.

Докато множеството хора в религиозната страна с преобладаващо католическо население прекарват деня на меса или със фамилиите си, някои стигат до крайности, с цел да изкупят греховете си или да потърсят божествена интервенция в ритуали, които църквата не утвърждава.

В село Сан Хуан, северно от Манила, стотици поданици и туристи следят щедро гарнирана с кръв възстановка на последните мигове на Исус Христос.

Десетки мъже, носещи корони от лози и покрити с плат лица, вървяха боси по тесните улички, като се биеха непрестанно с бамбукови камшици.

Кръвта се стичаше по гърбовете им, попиваше горната част на панталоните им и пръскаше феновете, които се тълпяха пред магазините и къщите.

Някои от тях спираха, с цел да се прострян на земята, с цел да могат да бъдат бити с джапанки и части дърво, оповестява Агенция Франс Прес.

Когато кръвта престанеше да тече от раните им, кожата им се пробождаше с бръснарски ножчета или с дървен чук с сложени части стъкло, с цел да стартират да кървят още веднъж.

" Правя го за фамилията си, с цел да са здрави ", споделя 31-годишният Дарен Паскуал, откакто му нанасят удари с бич по гърба в границите на загрявката за главното събитие.

" Ако просто се молиш, не можеш да усетиш болката. "

В последния стадий на представлението трима мъже бяха ескортирани от костюмирани римски центуриони до глинен насип, където двама от тях бяха завързани за дървени кръстове.

На Вилфредо Салвадор, малък и жилест някогашен риболовец, който играеше ролята на Исус Христос, бяха забити гвоздеи в дланите и стъпалата, до момента в който над главата му прелитаха дронове, а туристите правеха фотоси и видеоклипове със смарт телефоните си.

След няколко минути пироните бяха извадени и Салвадор бе спуснат на земята. Той беше откаран на носилка до здравната шатра за обзор, преди да се прибере у дома с триколесно такси.

" Той (Бог) ми дава физическа мощ за разлика от други, които не могат да го понесат ", сподели 66-годишният Салвадор, който почнал да взе участие в разпятието преди 15 години, откакто претърпял душевен срив.

" Правя това по собствен избор. Благодаря му (на Бог), че ми даде втори живот. "

Спектакълът се разиграва в селата към град Сан Фернандо от десетилетия, само че през последните три години разпятията бяха анулирани поради Covid-19.

Здравният отдел предизвести участниците, че рискуват да получат тетанус и други инфекции.

" Съвсем ясно е, че разпятието на Христос е повече от задоволително, с цел да избави човечеството от прегрешението ", споделя отец Джером Сечилано, изпълнителен секретар на комисията по публични въпроси към Католическата епископска конференция на Филипините.

" Ако желаете греховете ви да бъдат опростени, отидете на изповед ". /БГНЕС

Манила / Филипини
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР