На Разпети петък, 26 април издъхна народната актриса на СССР,

...
На Разпети петък, 26 април издъхна народната актриса на СССР,
Коментари Харесай

Филмовият свят потъна в траур! На Разпети петък издъхна легендарната и незабравима

На Разпети петък, 26 април издъхна националната актриса на Съюз на съветските социалистически републики, театралната и кино звезда Елина Бистрицкая, предават информационните организации. Любимката на цяла Русия, прочула се с ролята на Аксиния от " Тихият дон ", е умряла на 92 години, написа Блиц. 

През последните години тя била съществено болна. Последно довиждане почитателите ще си вземат на поклонението на 29 април, гласи известие на " Малый театр ", където актрисата работи от 1958 година.

Елина Бистрицкая е родена през 1928 година в Киев. По време на войната 13-годишна работи в болничното заведение като здравна сестра, след което приключва здравно учебно заведение.



В края на 40-те години стартира да се занимава с художествена самоинициатива. През 1953 година приключва Киевския сценичен институт. Работила е във Вилнюс, по-късно се мести в Москва. От 1950 година взе участие в киното, като най-известната е ролята на Аксиния в кино лентата от 1958 година „ Тихият Дон ”, за който актрисата получава купата почетен казак и полковник от казашки войски. От 1978 година преподава в театрални учебни заведения.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР