На разгъната застроена площ от 6.5 кв.м са разположени легло,

...
На разгъната застроена площ от 6.5 кв.м са разположени легло,
Коментари Харесай

Жилище за 100 EUR на месец

На разгъната застроена повърхност от 6.5 кв.м са ситуирани легло, маса, тоалетна и бокс. Пространството е оптимално функционално. Според създателя на мини парцела Ван Бо Ле-Менцел, наемът му не би трябвало да надвишава 100 EUR на месец, като тук са включени разноските за отопление и интернет. Досега сходно предложение в Германия не е имало, споделя брокери. Нещо повече – в огромните градове наемните равнища не престават да порастват, както и цените.

С въпросната идея Ле-Менцел се стреми да показва, че наличните жилища са вероятни в огромните градове. Но, съгласно него, човек просто би трябвало да включи въображението си. Нещо повече – планът е екологичен и обществен.

Автор на нововъведението е университета Tinyhouse в Берлин, учреден от Ле-Менцел в съдействие с Bauhaus-Archiv/Museum für Gestaltung. Подобно мини жилище може да бъде забелязано на ул. Carl-Herz Ufer 9 в берлинския квартал Kreuzberg до 17 март 2020 година Къщата е обитаема, с цел да може да се види, че действа добре. Архитектът е поканил в нея да живее бездомната жена Амелия, за да ревизира удобствата и функционалността на парцела. Въпросният модел е на колела, само че това не значи, че става дума за мобилна къща. В реалност това ще е огромна постройка с няколко жилища с друга величина. Въпросният модул може да бъде уголемен встрани и на височина до най-много 5 етажа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР