На Райна Кабаиванска ще бъде присъдено най-високото отличие на Софийската

...
На Райна Кабаиванска ще бъде присъдено най-високото отличие на Софийската
Коментари Харесай

АРТ ЛУПА

На Райна Кабаиванска
ще бъде присъдено най-високото отличие на Софийската опера и балет. Великото сопрано ще получи наградата си по време на откриването на юбилейния 130-и сезон на операта на 20 септември.   Бляскавото събитие ще бъде отдадено на 90-годишнината от рождението на Николай Гяуров. Затова в концерта се включват популярни артисти, свързали артистичната си кариера с именития български бас. И Долора Заджик, и Райна Кабаиванска организират сега своите майсторски класове, като възпитаниците им ще се показват на сцената на Софийската опера надлежно на 28 и 29 септември.

 

Б.Т.Р.
ще открият есенния концертен сезон в клуб City Stage в София, след което ще отпътуват за турне в Съединени американски щати и Канада. Групата в състав: Атанас Пенев - вокали, Славчо Николов - китари, вокали, Иван Калфов - бас-китара, и Илиян Диков - барабани, има изяви в Европа и национално лятно турне с новия си албум " Невидими стени ". Сега им предстоят 15 концерта оттатък океана. Последното турне на Б.Т.Р. в Северна Америка бе през 2015 година и те са предстоящи с неспокойствие от сънародниците ни там. 

 

Роднините на Майкъл Джексън 
са гневни от премията, присъдена на " Да напуснеш Невърленд " - кино лентата, който разисква в елементи половите похищения на починалия артист върху деца. Преди дни лентата получи Creative Arts Emmy за най-хубав документален филм. Призовете бяха раздадени за 71-ви път в Лос Анджелис, а гневът на околните бе провокиран от определянето на кино лентата като основан по действителни събития. " За филм, който е цялостна небивалица, спечелването на " Еми " за non-fiction е фарс ", споделиха те. " Няма ни минимум доказателство в поддръжка на този по този начин наименуван изцяло тесногръд филм, който беше изработен скрито и за който никой с изключение на двамата участници и техните фамилии не беше разпитан. " Продуцентът Дан Рийд обаче е удовлетворен от премията: " Ще помогне за одобряването на този филм, който е толкоз спорен. Също по този начин ще обърне внимание на хората върху закононарушение, което те в действителност не желаят да признаят и не желаят да видят, че съществува. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР