На равнището на обикновения човек отношенията между България и Русия

...
На равнището на обикновения човек отношенията между България и Русия
Коментари Харесай

Акад. Велико Иванов: България се намира в етапа на първоначалното натрупване на капитала 

На нивото на елементарния човек връзките сред България и Русия стават все по-близки макар опитите двата народа да бъдат раздалечени. 300 хиляди руснаци са закупили жилища у нас, което е доказателство, че те усещат българите като непосредствен народ. Това съобщи акад. проф. доктор Велико Иванов, шеф на Института за стимулиране на стопанската система във Варна, който бе съорганизатор на интернационалната научно-практическа конференция " Преподаване на езици и просвета в парадигмата на филантропичното обучение ". Ученият се базира и на социологически данни на Евростат, съгласно които 84% от българите желаят да учат съветски език, което го подрежда на второ място по предпочитаемост у нас след британския.  

Пресечната точка сред стопанската система и филантропичното обучение е маркетингът и фирмената просвета, съобщи акад. Иванов. По думите му нашата  " компрадорска "  буржоазия, която се е основала по време на прехода, няма културата, реда и организацията на Запада, заради което и не съблюдава своите обществени задължения. Той даде за образец заводите от Девненския промишлено-транспортен комплекс, които нарушават наредбите на Кодекса на труда и експлоатират своите служащи и чиновници.

" В бизнеса има три значими момента: визията, идеологията и културата. Не може да се прави бизнес без просвета ", безапелационен е ученият, съгласно който България се намира в стадия на първичното струпване на капитала. " Създадохме една несправедлива по своята икономическа същина страна, вследствие на което не можем да повишим виталния си стандарт. Несправедливата страна не е нищо друго с изключение на въоръжена тайфа разбойници ", разяснява акад. Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР