на Рафаел Метиве са истинска ода към френската архитектура. Той

...
на Рафаел Метиве са истинска ода към френската архитектура. Той
Коментари Харесай

Фотографът, който ни кара да се влюбим в покривите на Париж... отново

на Рафаел Метиве са същинска ода към френската архитектура. Той снима разнородни неща, само че кокетните покриви на Париж са обичаният му сюжет. Преди да се влюби в тях, той снима скулптури и емблематични постройки във френската столица. След време обаче стартира да се качва по покривите с другари и вижда прелестния Париж от нова позиция. Именно там, на един от покривите с зашеметяваща панорама към залеза, започва неговата любовна история с града.
               

“ е пространство на безкрайните открития, като музей навън. Обичам да хващам моменти от неговия живот, от покривите или улиците. Той е в действителност лиричен град за тези, които отделят време да му се възхищават ", споделя Рафаел Метиве.

постоянно е бил удивен от архитектурата, изключително от тази, повлияна от течението ар деко, което придава тази присъща кокетност на старите парижки здания. Но това, което придава уют и фамилиарност на фотографиите му, са самите парижани. Рафаел Метиве обича да снима покривите и фасадите на постройките по това време на деня, когато на открито последователно се стъмва и градът потъва в синя тишина, а от прозорците към този момент се виждат топлите светлинки и силуети 
               

„ В парижката архитектура има някакъв сексапил, една хубост, която е вечно. Можете освен да видите великолепието на една фасада, но и да си измислите своя лична история зад нея. ”

Разгледайте някои от чаровните фотографии на Рафаел Метиве в нашата изложба и се потопете в историите, които описват старите парижки здания.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР