на Рафаел Метиве са истинска ода към френската архитектура. Той

...
на Рафаел Метиве са истинска ода към френската архитектура. Той
Коментари Харесай

Фотографът, който ни накара да се влюбим в покривите на Париж

на Рафаел Метиве са същинска ода към френската архитектура. Той снима разнородни неща, само че кокетните покриви на Париж са обичаният му сюжет. Преди да се влюби в тях, той снима скулптури и емблематични постройки във френската столица. След време обаче стартира да се качва по покривите с другари и вижда прелестния Париж от нова позиция. Именно там, на един от покривите с зашеметяваща панорама към залеза, започва неговата любовна история с града.
               

“ е пространство на безкрайните открития, като музей навън. Обичам да хващам моменти от неговия живот, от покривите или улиците. Той е в действителност лиричен град за тези, които отделят време да му се възхищават ", споделя Рафаел Метиве.

постоянно е бил удивен от архитектурата, изключително от тази, повлияна от течението ар деко, което придава тази присъща кокетност на старите парижки здания. Но това, което придава уют и фамилиарност на фотографиите му, са самите парижани. Рафаел Метиве обича да снима покривите и фасадите на постройките по това време на деня, когато на открито последователно се стъмва и градът потъва в синя тишина, а от прозорците към този момент се виждат топлите светлинки и силуети 
               

„ В парижката архитектура има някакъв сексапил, една хубост, която е вечно. Можете освен да видите великолепието на една фасада, но и да си измислите своя лична история зад нея. ”

Разгледайте някои от чаровните фотографии на Рафаел Метиве в нашата изложба и се потопете в историите, които описват старите парижки здания.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР