На работното си място, общувайки с колегите, ние често споделяме

...
На работното си място, общувайки с колегите, ние често споделяме
Коментари Харесай

8 неща, за които не трябва да говорите на работа

На работното си място, общувайки с сътрудниците, ние постоянно споделяме информация за себе си, за своето семейство и другари. Наистина, не е допустимо без това да се основат положителни колегиални връзки и служебна атмосфера.

Но има такава информация и тематики на диалог в службата, които могат да се отразят отрицателно другарството на работното място и на вашата кариера.

Осем съвета за тематиките, които по-добре да употребявате доста деликатно или напряко да избягвате в общуването ви с сътрудниците:

1. За вашите политически убеждения

Политическите пристрастия на всеки човек са прекомерно мощно свързани с неговата персона, с цел да се разискват в работата. И в случай че не сте съгласни с нечии политически убеждения това може да промени вашето отношение към този сътрудник, както и неговото към вас.

Хората построяват своя свят върху идеали и възгледи, по тази причина тяхното нетактично и нетолерантно разискване може съществено да утежни климата в колектива.

2. Ако смятате някой сътрудник за незапознат

Във всяка компания има некомпетентни сътрудници и всички в близост да са наясно с това. Но в случай че няма опция да се усъвършенства обстановката или да се уволни подобен сътрудник, по-добре да не коментирате ненужно въпрос с вашите сътрудници. Възможно е това да докара до утежняване на мнението на вашите сътрудници за вас.

3. Колко пари изкарвате

Вашите родители евентуално са единствените хора в света, които откровено се радват да чуят какъв брой пари печелите. Но в случай че повдигнете тематиката в работата си, реакцията на сътрудниците ви ще е по-скоро негативна. Все ще се откри някой, който да счита, че получавате ненужно доста за това, което вършите и разпределението на възнагражденията в компанията е незаслужено.

А другояче, постоянно има изкушението при диалог с сътрудници да научите кой, какъв брой взема, само че подобен диалог в никакъв случай не води до положително за атмосферата във всеки колектив.

4. За това, че ненавиждате работата си

Последното, което вашите сътрудници желаят да чуят, са оплаквате, какъв брой сте изтощени и по какъв начин ненавиждате своята работа.

Това преди всичко ще докара да ви смятат за обезсърчителен помощник, който не може да бъде пълностоен член на екипа. А и началниците не обичат нихилистите, които подриват моралния дух на колектива и гледат да се освободят от такива служащи.

5. Какво вършиме в спалнята

Не е значимо дали смятате тази част на живота си за увлекателна или противоположното - за цялостен неуспех. Тази информация най-добре да си остане при вас, не е подобаваща за разискване с сътрудниците.

Подобни споделяния може да провокират освен подигравки зад тила ви, само че дори някои да се сметнат за оскърбени. Затова прекрачите ли някаква граница по такива тематики, рискувате да си създадете неприятна известност в колектива.

6. Какво си мислите, че другите вършат в спалнята

Никой не желае да знае вашето мнение за неговия съкровен живот. Затова в никакъв случай не си коства да разпространявате информация и мнения за персоналния живот или половите желания на своите сътрудници.

И справедливо рискувате да получите етикет на клеветник и клеветник.

7. За това каква бурна младост сте имали

Миналото ви може да значи доста за вас, само че това не значи, че сте задължен да го изтъквате пред сътрудниците си. Особено да ги занимавате с това какви неточности сте допускали или по какъв начин бурно и прелестно сте прекарали младостта си.

А може и да си навредите на кариерата, създавайки си известност на човек, интересуващ се единствено от удоволствията и на който не може да се разчита.

8. За това, че си търсите друга работа

Когато говорите на своите сътрудници, че си търсите друга работа, това напълно не ви оказва помощ.

Скоро ще напуснете колектива, само че за какво последните седмици да преминат в напрегната конюнктура, защото сътрудниците ви считат към този момент за външен човек, с който няма да споделят другарски връзки и деловите си проекти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР