На работно съвещание, свикано от премиера с членове на правителството,

...
На работно съвещание, свикано от премиера с членове на правителството,
Коментари Харесай

Борисов: До 31 януари 10-дневна карантина за идващите от Великобритания

На работно заседание, свикано от премиера с членове на държавното управление, беше решено България е подготвена да позволи полетите от Англия, откакто здравните специалисти на Европейски Съюз и нашата страна рапортуват решения за оправянето на общността с новия вариант на след извършеното през днешния ден съвещание на Механизма за интегрираните договорености за реакция на политическо ниво в спешни обстановки (IPCR).
Припомняме,че през вчерашния ден министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов пусна две заповеди. на всички лица, включително и български жители, идващи от Обединено кралство Англия и Северна Ирландия. С другата, от по-късно, от 00.00 часа на 21 декември 2020 година до 31.01.2021 година, с въздушен, морски, железопътен и авто превоз на всички лица, които идват с начална точка на тръгване от Англия и Северна Ирландия.
Забраната не се отнася за българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на Република България, както и членовете на техните фамилии. Обръщаме внимание, че при идването си в България те подлежат на наложителна 10-дневна карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което са показали, че ще обитават.
В срещата при министър-председателя Борисов участваха вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. На съвещанието бяха разисквани всички ограничения, които България подхваща във връзка с новия вариант на ковид, открит във Англия.
„ Много изпатихме от февруари, само че чакаме през днешния ден Европейската организация по медикаментите да се произнесе и за имунизациите “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.
Премиерът разпореди да бъде основана нужната организация във всеки един бранш поради усложненията, които постановат ограничаващите ограничения от през вчерашния ден поради новия вариант на COVID-19.
По думите на Борисов нужни са съответни и навременни дейности по отношение на очакващото се скупчване на товарни коли по границите. Борисов разпореди на министъра на вътрешните работи да сътвори нужната организация.
„ Не би трябвало да има и да подсигуряваме, че няма контакт измежду пътуващите “, подчертава Борисов.
 Недоволство в Англия след въведените по-строги ограничения за Коледа Недоволство в Англия след въведените по-строги ограничения за Коледа
Британското държавното управление не желае да анулира Коледа, само че е „ наше обвързване “ да вземем ограничения, когато заразяванията с новия щ...
Вътрешният министър акцентира, че още от нощес на летищата ни основана нужната организация за работа в изискванията на разпространяване на новия вариант на COVID-19.
Министърът на опазването на здравето съобщи, че за новия вариант на COVID-19 е открито, че се популяризира по-бързо и че основаните ваксини работят и против него.
„ Затова е доста значимо българските жители да останат здрави до идването на имунизацията “, означи Ангелов.
Премиерът разпореди на здравния и външния министри да основат организация за обезпечаване на ваксини и за жителите на Албания, Република Северна Македония и останалите страни от Западните Балкани и Източното партньорство, откакто бъдат обезпечени потребностите на българските жители.
Вицепремиерът и министър на външните работи рапортува на премиера, че ведомството е в непрекъсната връзка с посолството на България в Лондон. Министерство на външните работи е в подготвеност да окаже подпомагане на обърналите се към задачата ни българи, намиращи се във Англия.
 Десетки пасажери от Англия пренощуваха на летищата в Германия Десетки пасажери от Англия пренощуваха на летищата в Германия
Десетки пасажери от полети от Англия, които дойдоха в Германия, бяха принудени да прекарат нощта на летищата в страната в оч...
„ Информирайте посланика ни какво вършим. Ден по-рано да се окаже, че този вирус не е това, за което се приказва, незабавно ще възстановим полетите “, сподели министър председателят Борисов на министър Захариева.
В рамките на работното заседание министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков осведоми, че сега, в който се реши, може да бъде изменен срокът на заповедта на здравния министър във връзка с възобновяване на полетите.
„ Това значи, че се лимитират идващите полети от Англия и Северна Ирландия, а не заминаващите пасажери от български летища натам. Не се лимитират карго полети, филантропични полети и медицински полети “, посочи министър Желязков. По отношение на сухопътните граници работят разпоредбите за „ зелени “ коридори, като Главна дирекция „ Гранична полиция “ и РЗИ основават нужната организация.
Министър Желязков уточни също, че Франция е затворила и сухопътните граници с Обединеното кралство.
„ Нашите камиони не могат да изоставен Англия “, съобщи транспортният министър и добави, че е отправил искане към френския министър на превоза да обезпечи директно прекосяване на българските камиони. Росен Желязкова подчертава, че министерството следи непрестанно и кои други страни са затворили въздушните, сухопътните и морските си граници с Англия и докога са рестриктивните мерки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР