На работно посещение в Община Русе посланикът на Индия Санджай

...
На работно посещение в Община Русе посланикът на Индия Санджай
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков и посланикът на Индия Санджай Рана обсъдиха съвместни културни събития

На работно посещаване в Община Русе посланикът на Индия Санджай Рана разиска с кмета Пенчо Милков тясното съдействие сред седмата по величина страна в света и Русе. Фокусът бе ориентиран към към този момент обичайното за града ни ревю „ Уикенд туризъм “ и образуване на взаимни културни събития.

Предвижда се Дни на индийската просвета да бъдат съчетани с туристическото ревю, което събира хора от цяла България. Това ще увеличи още повече интереса към събитието, привличайки и задгранични посетители. Индийският дипломат е мощно впечатлен от организацията на Музикалния фестивал „ Мартенски музикални дни “, който той посети нощес със брачната половинка си. Според Н. Пр. Санджай Рана градът има всички предпоставки да бъде културна столица на България целогодишно.

Първият посланик на Индия у нас се е срещнал и с управлението на Русенския университет „ Ангел Кънчев “, както и с индийски студенти, които учат тук. Той показа, че е впечатлен от опциите, които дава Русе за хора от други страни, избрали да продължат професионалния си път в града, както в научния бранш, по този начин и в културната сфера.

В момента се извършват 16 плана, които включват взаимна работа на България и Индия, като съдействието сред двете страни е на доста високо равнище. Индийският дипломат планува събитие през септември, на което ще бъдат поканени представители на русенския бизнес, с цел да се срещнат с опциите за общи действия.

„ Русе е град, който може да предложи доста на задграничните вложители, защото е входът на България за останалия свят “, сподели кметът Пенчо Милков.

Той разиска и политиката на Община Русе за задържане на младежите в града, проблем, който имат и локалните структури в Индия. По-доброто образование, места за всички в предучилищното обучение и разнообразието от специалности са единствено част от към този момент протичащото се в града ни, с цел да може повече русенци да градят бъдещето си тук
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР