На работа в област Варна през февруари 2019 г. са

...
На работа в област Варна през февруари 2019 г. са
Коментари Харесай

Пролетна трудова борса ще се проведе във Варна в края на март

На работа в област Варна през февруари 2019 година са постъпили 1096 безработни лица. 93,2% от тях са устроени на работа на първичния трудов пазар. През месеца в трудова претовареност са устроени 244 младежи на възраст до 29 години, както и 42 дълготрайно безработни лица (с регистрация в бюрата по труда над 1 година).

През януари 2019 година в бюрата по труда от региона са декларирани 1452 работни места. На първичния пазар са оповестени 1356 работни места. Най-много от декларираните през месеца места са от сферата хотелиерството и ресторантьорството (879). Следват търговията (89), преработващата индустрия (55), образованието (43), селско стопанство (42), професионални действия (89). По стратегии за претовареност са оповестени 58 работни места, а по ограничения за претовареност – 4.  34 работни места са оповестени по схеми на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ".

Равнището на безработица във Варненска област през февруари 2019 година е 4,3%. Броят на записаните безработни в бюрата по труда от региона е 9567, с 264 по-малко по отношение на предходния месец. В съпоставяне с февруари 2018 година се регистрира спад от 0,6 пункта на нивото на безработица, а записаните безработни лица са с 1340 по-малко.

В град Варна броят на записаните безработни през февруари 2019 година е 5084. Равнището на безработица в града е 2,9%, с 0,2 процентни пункта по-ниско по отношение на предходния месец. Спрямо февруари миналата година се регистрира понижение с 0,4 процентни пункта на нивото на безработица.

На 28 март 2019 година търсещи работа лица и работодатели ще могат да се срещнат на трудовата борса в гр. Варна.

Пролетна трудова борса ще се организира в гр. Варна в края на месец март. За поредна година, Агенцията по заетостта, Дирекция " Регионална работа по заетостта " – Варна и Дирекция " Бюро по труда " – Варна ще съберат на едно място търсещи работа лица и работодатели. Опитът, който към този момент имаме, демонстрира, че точно тези срещи, осъществени по време на трудовите тържища, са доста сполучлива форма на договаряне за трудова претовареност и за двете страни. Целта е да се съкрати дистанцията сред предлагащите работа и тези, които търсят такава.

Събитието ще се организира на 28 март 2019 година в Юнашки салон – Варна, с начален час 10.00 ч. Тази година за присъединяване са поканени работодатели от разнообразни браншове на действителната стопанска система в града ни – туризъм, услуги, търговия, превоз, аутсорсинг и други Вратите са отворени за всички, които интензивно търсят работа, в това число студенти и възпитаници, които желаят да работят през ваканцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР