На работа в детска градина „Надежда” в Плевен от днес

...
На работа в детска градина „Надежда” в Плевен от днес
Коментари Харесай

Учителката, крещяла по деца в детска градина в Плевен, от днес отново е на работа

На работа в детска градина „ Надежда” в Плевен от през днешния ден се връща учителката Стойка Гатева, оказвала устен тормоз над децата, заяви БТВ.

През февруари в обществените мрежи се появи запис с вербалната експанзия от страна на възпитателката към деца от I група – 3-годишни. Гатева още веднъж е в градината от през днешния ден. Причината – шест месеца е била в болнични или отпуск.

Учителката не е давала пояснения за случилото се до момента, тъй като не се е явила на работа, изясни Людмила Стефанова, шеф на градината от три месеца. Стефанова не е имала право да изиска тези пояснения по-рано. Директорката увери, че госпожа Гатева няма да влиза при децата. Възпитателката има право на ранно пенсиониране, само че тя сама би трябвало да го изиска да излезе по-рано в пенсия, посочи директорката.

От морална позиция госпожа Гатева не би трябвало да се връща на работа и се надявам тя сама да се отдръпна, разяснява зам.-кметът на Плевен Стефан Милев. Той посочи, че общината може да ревизира единствено документите в градината, а назначението и освобождението на учители е в ръцете на шефа.

Родители, чиито деца са били в групата на Стойка Гатева, се събраха на митинг пред градината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР