На провелото се на 05. 07. 2022 г. заседание на

...
На провелото се на 05. 07. 2022 г. заседание на
Коментари Харесай

Откриване на процедура за избор на омбудсман на територията на Община Благоевград 

На провелото се на 05. 07. 2022 година съвещание на краткотрайната Комисия за номинация за избор на публичен медиатор на територията на община Благоевград бе взето решение за оповестяване началото на процедура по номинация за омбудсман.

На базата на признатия от Общински съвет Благоевград с Решение №446 по Протокол № 17 от 29. 10. 2021 година, Правилник за организацията и активността на публичния медиатор на територията на Община Благоевград, комисията сформира съобщение с правила за допустимост на претендентите и одобри процедура по асортимент на претендентите, както и периодите за осъществяването ѝ.
Кандидатите имат 15 дневен период след датата на издание на обявлението-06. 07. 2022 година, в който да подадат документите си. Документите се одобряват в постройката на Община Благоевград, ет. 1, кабинет № 108.

След приключване на 15-дневния период Комисията ще прегледа постъпилите документи от претендентите и ще организира събеседване с определените по документи, след което ще предложи на Общински съвет Благоевград за гласоподаване до три кандидатури за публичен медиатор.
Общественият медиатор ще бъде определен за период до приключване на мандата на сегашния Общински съвет.

Петя Попова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР