На провелия се в четвъртък открит предизборен дебат в Пловдив,

...
На провелия се в четвъртък открит предизборен дебат в Пловдив,
Коментари Харесай

Здравко Димитров изпрати позитивни послания към пловдивчани в оспорван дебат


На провелия се в четвъртък открит избирателен спор в Пловдив, пловдивчани желаеха да чуят посланията към тях от главните кандидати за кметския стол. Извън директните нападки сред участниците, които са зрелищният детайл от случилото на централния площад пред общината, хората желаеха да чуят какви са всъщност вижданията на кандидатите за бъдещото ръководство на града под тепетата.

Сред претендентите за градоначалник на Пловдив не попада сегашния кмет, което беше и спомагателен мотив дебатът да се концентрира върху идното, а не към хвалби и рецензии за стореното до момента.
Пловдивчани надали ще имат друга опция да бъдат очевидци на сходен конгрес до деня на изборите, на който на едно място да бъдат събрани Здравко Димитров (ГЕРБ), Славчо Атанасов (понастоящем от НФСБ), Дани Каназирева (Съюз за Пловдив) и Николай Радев (БСП).

След президентските, локалните избори и съответно тези за кмет на община съдържат максимален мажоритарен заряд. Опитът сочи, че триумфът в сходна конкуренция е на страната на тези претенденти, които слагат своите послания в полето на позитивното, съзидателното сплотяващото.

Как се оправиха с това упражнение участниците в дебата, може да се проучва от използваните от тях изразни средства. В това упражнение значими са думите.

За Здравко Димитров (Зико) това бяха: работа, решения, усъвършенстване, надграждане, приходи, висок стандарт, хората.

Въпреки опитите, както на водещия (Антон Хекимян), по този начин и останалите участници, да насочат посланията през цялото време в посока на тематиката за проверка на отминаващия мандат на съпартиеца му Иван Тотев, Здравко Димитров съумя да построи своя дискурс в позитивна посока, с положителни послания за единение и екипност в редиците на ГЕРБ, с ясни оферти и решения за развиването на града по съществени тематики.

Той беше единственият кандидат от общо четиримата взели участие в дебата, който сподели дълготрайна визия за града с съответните стъпки и решения. Димитров съобщи, че Пловдив би трябвало да стигне София по витален стандарт до края на идващия мандат. Обеща да направи Пловдив по-добро място за живеене, да реши проблемите с трафика, паркирането, зелените площи и да построи 12 нови детски градини.

За Славчо Атанасов : хазна, пари, задължения, проблеми, проверка, както преди - когато бях кмет.

В главните послания на Славчо Атанасов не пролича съществуването на явен проект по отношение на бъдещото ръководство на Пловдив. Негов приоритет преди всичко ще бъде анализът на финансовото положение на общината. От посланията му стана ясно, че ще управлява града по същия метод, по който го е правил в интервала 2007 -2011 година Очевидно това ще бъде визитната му картичка през цялата акция.

Тук въпросът е дали непрекъснатите препратки към предишното ще вдъхновят пловдивчани да поддържат претендента на НФСБ и на Валери Симеонов за нов управнически мандат. Той беше нападнат от съперниците си, че е в предходния си мандат е вкарал Българска социалистическа партия в ръководството на град Пловдив през задната врата.

За Дани Каназирева – проблеми, експертиза, публични поръчки, налози и такси, партийни схеми, решения

Безспорно огромният професионален и експертен опит на Дани Каназирева като юрист и локален политик й разрешава да познава добре всички проблеми на града, както и задкулисието, в изискванията на което са се взимали решенията за Пловдив през последните десетилетия. За съжаления фиксацията й върху тези нелицеприятни моменти от предишното я лиши от опцията да насочи по-позитивни и привлекателни послания към пловдивчани в този спор. Дебатът не й разреши да разкрие позитивните й страни на младеж, който с мисъл за хората и огромен експертен капацитет може да ръководи добре градът под тепетата.

За Николай Радев – опазване на здравето, обучение.

Кандидатът на Българска социалистическа партия – Николай Радев се показа позитивно като същинския претендент на левите гласоподаватели в Пловдив, поставяйки акцент върху подобрението на опазването на здравето и образованието в Пловдив. Приоритизирането на тези две тематики дава отговор на достоверното ляво. Той и Здравко Димитров бяха двамата участници, които съумяха да насочат сплотяващите послания към пловдивчани, с взор към бъдещето. Николай Радев съобщи, че неговата партия още носи негативите от ръководство си със Славчо Атанасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР