На провелите се вчера предсрочни президентски и парламентарни избори в

...
На провелите се вчера предсрочни президентски и парламентарни избори в
Коментари Харесай

Турците в България гласуваха масово против Ердоган

На провелите се през вчерашния ден предварителни президентски и парламентарни избори в Турция хората с турско поданство у нас са дали своят вот всеобщо за претендента за президент на главната опозиционна Народнорепубликанска партия Мухарем Индже. Това демонстрират данните от гласуването, представени от турските медии.

 Победа за ръководещите в Турция Обновена
Победа за ръководещите в Турция

Ердоган е избран отново, партията му печели и в Народното събрание

Индже събира поддръжката на 58,3 % от гласувалите турци у нас, до момента в който за Ердоган са дали своят вот единствено 25,4 на 100. На трето място е претендентът на " Добра партия " Мерал Акшенер, която е получила 8,6 % поддръжка.

Разбира се, у нас турската диаспора е прекомерно дребна спрямо Германия да вземем за пример, където Ердоган води със смазваща преднина - 65 на 100 от гласовете, до момента в който за Индже са дали своят вот единствено 21,8 на 100.

 Ердоган води на изборите в Турция
Ердоган води на изборите в Турция

Според неокончателни резултати

Индже побеждава безапелационно също по този начин в Съединени американски щати, Англия, Русия, Канада, Китай и други Ердоган е доста безапелационен още във Франция , Холандия, Белгия, Норвегия, Швеция, както и в самата Турция.

По отношение на парламентарния избор картината е съвсем същата . Опозиционната Народнорепубликанска партия е получила 44 на 100 от гласовете на турците в България, до момента в който Партията на справедливостта и развиването на Ердоган събира единствено 21,6 % от гласовете.

В Германия обаче, където живеят повече от 4 млн. турци, партията на Ердоган печели 55,9 на 100 от гласовете, до момента в който Народнорепубликанската партия получава единствено 15,5 на 100.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР