На проведеното заседание на Академичния съвет на Медицинския университет бяха

...
На проведеното заседание на Академичния съвет на Медицинския университет бяха
Коментари Харесай

Избраха 4 известни специалисти за заместник-ректори на...

На извършеното съвещание на Академичния съвет на Медицинския университет бяха определени четирима заместник-ректори за мандата на ръководство 2019 -2023 година на ректора проф. доктор Мариана Мурджева. Те са известни и потвърдени експерти освен в България, само че и в чужбина.

Проф. доктор Ани Божидарова Белчева дм. стана заместник-ректор по образователната активност. Тя е един от най-хубавите ръководители в Медицинския университет. До в този момент е била заместник-декан на Факултета по дентална медицина-англоезично образование. Като докторант работи върху зъбните контузии в ранна детска възраст. Канена е за преподавател на интернационалните конгреси в Италия, Гърция, Турция, Китай, Украйна, Полша и други страни. Изнася упълномощени лекции към БЗС. Член е на редица интернационалните организации.

Проф. доктор Благой Иванов Маринов, дм от Катедрата по паталогина физиология e определен за заместник-ректор по научно-изследователската активност. Научните му ползи са в региона на физиология и патофизиология на физическото натоварване, кардиопулмонални проби с натоварване, функционално проучване на дишането, бронхопровокационни проби. Има голям брой специализации у нас и в чужбина - Италия, Австрия и Германия. Той е измежду водещите преподаватели в Симулационния подготвителен център към МУ-Пловдив.

Проф. доктор Диляна Вичева Вичева дм. е определена за заместник-ректор по интернационално съдействие и планова активност. Тя е експерт „ Уши, нос, гърло ” в Клиниката по ушно-носно-гърлени заболявания към УМБАЛ „ Каспела ”. Преподавател е в Медицински университет - Пловдив, ръководител на „ Българското ринологично съдружие ” и на „ Българското съдружие по детска оториноларингология ”, зам.–председател на „ Национално съдружие по оториноларингология, хирургия на глава и шия ” и гост-лектор на голям брой интернационалните УНГ конгреси из целия свят. Проф. Диляна Вичева е ръководител в благотворителните действия на " Клуб Пловдив, Оптимист Интернешънъл ". Носител е на 5 почетни оценки.

Проф. доктор Анастас Згуров Баталов дм. бе определен за заместник-ректор по учебно-болнична съгласуваност Той е началник на катедра " Пропедевтика на вътрешните заболявания ". Автор е на над 170 публикации на български и британски език и е представен над 80 пъти в български и интернационалните списания. През 1994г. за пръв път в България вкарва – Ставната ехография, като нова методика в Ревматологията. Има предпазена докторска дисертация на тематика: Ултразвуково проучване на ставите. Главен откривател в над 35 интернационалните плана за лекуване на Ревматоиден артрит, Остеопороза, Артрозна болест, Подагра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР