На проведения във вторник Съвет на Европейския съюз седем страни-членки

...
На проведения във вторник Съвет на Европейския съюз седем страни-членки
Коментари Харесай

България е гласувала ``въздържала се`` за започване на преговори за членство на Македония в ЕС

На извършения във вторник Съвет на Европейския съюз седем страни-членки са били срещу започване на присъединителни договаряния с Македония и Албания. Това са Франция, Нидерландия, Германия, Дания, Люксембург, Белгия и Испания.

Дванадесет членки са били за започване на договаряния със Скопие и това са: Полша, Унгария, Словакия, Чешката република, Италия, Словения, Хърватия, Белгия, Румъния, Естония, Литва и Латвия. Въздържали са се България, Гърция и другите, заяви някогашният външен министър на Македония и народен представител от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошовски в ''Туитър'', предава скопското електронно издание ''24 Инфо'', представено от Агенция ''Фокус''.

Страните-членки на Европейски Съюз ще се върнат на въпроса още веднъж през октомври 2019 година.

,,Потвърждавайки заключенията от 26 юни 2018 година, Съветът мощно приветства невижданото историческото Преспанско съглашение и отбелязва рекомендацията на Европейската комисия да стартира договаряния за присъединение с Република Северна Македония въз основа на позитивна оценка и постигнатия прогрес в осъществяването на изискванията избрани от Съвета. Като се има поради лимитираното време и значимостта на въпроса, Съветът ще се върне, с цел да реализира ясно и сериозно решение допустимо най-скоро, не по-късно от октомври 2019 г.'', се споделя в последната версия на заключението за Северна Македония.

С изключение на Преспанския контракт, заключението за Албания е тъкмо същото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР