На проведения днес протест срещу правителството на ГЕРБ пред Народното

...
На проведения днес протест срещу правителството на ГЕРБ пред Народното
Коментари Харесай

Карикатурно! На протест срещу ГЕРБ полицаи задушиха себе си с лютив спрей

На извършения през днешния ден митинг против държавното управление на ГЕРБ пред Народното събрание се стигна до сбълъци сред протестиращите и полицията. Демонстрантите се пробвали да пробият полицейския кордон с цел да спрат придвижването по бул. ”Цар Освободител ”, само че без триумф. В отговор полицията употребила пикантен спрей, който отблъснал протестиращите, само че задушил и самите служители на реда.
Протестът бе проведен в обществените мрежи и се чака на следващия ден да има нова проява от 17:30 ч. Днешното шествие мина през Народното събрание, Министерския съвет и Президентството, след което се отправила към бул. „ Витоша” и се върнала назад към Народното събрание.

Протестиращите се оповестиха за битка с корупцията, нова конституция и предварителни избори. Основното им искане обаче бе осъществяване на народен референдум за смяна на системата на ръководство към директна народна власт.

„ Целта на митинга ни е да се съберем задоволително доста и защото сме в правото си на блокада на Народното събрание да пробием, при втория си опит полицейския кордон и да достигнем вратите, и то с подобен порив, че да излезем от другата страна. Ние няма да ги осъждаме, те сами се осъдиха с делата си.

В сряда, в 14 ч. ще бъдем задоволително доста повече занапред, с цел да свършим каквото трябва”, декларира пред БГНЕС Спас Мантаров, който е уредник на митинга.

Facebook завря от мнения за дейностите на полицията. В множеството от тях хората осъждат дейностите на органите за реда, а в други се подиграват на безслието им, отбелязвайки обстоятелството, че служителите на реда били повече от протестиращите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР